Britt Scholte vertrekt uit GTST

Britt Scholte vertrekt uit GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Actrice Britt Scholte vertrekt binnenkort uit Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). De geruchten hingen al langer in de lucht maar nu is het officieel bevestigd. Britt is beter bekend als Kimberly Sanders en maakt al een paar jaar deel uit van de vaste cast. Haar soapfamilie was dolgelukkig met de komst van Kimberly.

Op Instragram liet Britt van zich horen. Ze vond het jammer dat ze GTST moet verlaten. Peter van der Vorst wilde verandering in de dagelijkse soapserie van RTL. Er was namelijk veel kritiek op de grote hoeveelheid aan jonge acteurs. Het leek soms meer op SpangaS dan op GTST. Daarop besloot Peter om maatregelen te nemen.

Of het echt een definitief einde is, is nog niet duidelijk. Kimberly is wel één van de meest geliefde personages. Waarom juist zij de soapserie moest verlaten is niet helemaal duidelijk. Het is wel duidelijk dat er veel jonge acteurs in korte tijd zijn bijgekomen.

Kimberly kon onlangs een eigen vlog kanaal beginnen in Amerika. Vlak voor dat ze wilde vertrekken, gooide Rover (Floris Bosma) roet in het eten. Hij bekende weer verliefd te zijn op zijn ex-vriendin. De twee draaiden even om elkaar heen, maar kwamen toch weer samen. Nu blijkt dat het liefdeskoppel samen te vertrekken uit Meerdijk.

Rover is de zoon van Linda (Babette van Veen). In het begin werd de rol van Rover gespeeld door Buddy Vedder. Toen hij vertrok uit Meerdijk was het even stil rondom Rover. Maar na een tijdje kwam Rover toch terug naar Meerdijk. Buddy was te druk met andere dingen en daarom nam Floris de rol van Buddy over. Buddy was onlangs nog te zien als panellid in The Masked Singer. Daarnaast maakt hij programma’s voor AVROTROS.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Geert de Lange