Expeditie Robinson 2019 : De kat met 9 levens.

Expeditie Robinson 2019 : De kat met 9 levens.

Geschreven door John Holdorp

De vorige eilandraad heeft een hoop teweeg gebracht, dit was zeker op twitter te volgen. Het vertrek van Tim, wederom een sterke speler terwijl de zwakke spelers er wel in blijven zorgde voor veel ophef. Onder de nu nog aanwezige deelnemers zitten niet echt meer sterke spelers. Hugo is misschien wel de sterkste maar daardoor ook de grootste kanshebber om weggestemd te worden als hij van finalisten eiland weg moet omdat hij een proef verliest.  Dus voor Hugo stond er veel op het spel vanavond. Maar ook de door bijna iedereen verguisde Mariana zou na het vertrek van Tim als volgende weggestemd worden volgens de gemaakte afspraken.

Met het vertrek van Tim dachten de meeste deelnemers in het basiskamp een kans te hebben om de proef te winnen. Dit zegt overigens veel over de kracht van Tim! Zelfs Yvette wilde naar finalisten eiland want zij had dit ook verdiend vond ze. Ik geloof dat ze in een andere dimensie dan mij leeft, want waarmee  heeft ze dit in hemelsnaam verdiend dan? Door deel te nemen? Beste Yvette ga de seizoenen met BNN-ers nog eens terug kijken naar de prestaties van topsporters en beoordeel je prestaties dan eens tegenover hun prestaties!

De proef was dit keer geen krachtproef maar een vergrote versie van memory. 100 kaarten met daarop, hoe toepasselijk afbeeldingen van eten of drinken konden gescoord worden en degene met de meeste sets was de winnaar.

Akwasi die een memory app op zijn telefoon heeft staan had er wel vertrouwen in, maar hij rende grotendeels energiek maar als een kip zonder kop rond. Yvette speelde het eindelijk eens slim net als Eva Koreman terwijl Shary Ann er helemaal niets van bakte. Uiteindelijk wint Eva Koreman net voor Yvette. Eva kiest uiteraard haar Robinson verloofde??? Shary Ann mee naar finalisten eiland.

In het basiskamp blijven dus Akwasi, Yvette en Mariana over. Mariana die eigenlijk al zo vaak op het lijstje heeft gestaan om weggestemd te worden en die nu nadat haar maatje Tim weggestemd is de volgende zou zijn. Maar sluwe vos Mariana zou geen Mariana zijn als ze niet weer en plan had. Ze wijs Akwasi erop dat Shary Ann gevaarlijker is want ze is sterker dan zij is en ze heeft nog veel stemmen. Akwasi dekt hierover na en bespreekt dit met Yvette. Beiden komen tot de conclusie dat dit misschien beter is dan Marian weg te stemmen omdat die in bijna elke proef wel de laatste is.

Op finalisteneiland moet Hugo strijden tegen de twee Eva’s in een eetproef. Maar niet met bebroedde eieren, mades of ander goor spui, nee duivelse een pizza eetproef. Ze moeten precies 100 gram van een pizza eten en wie er het dichtste bij zit wint.

De verschillen zijn klein maar Hugo wint deze proef en besluit Eva Koreman terug te sturen. Eva Koreman en Shary Ann bespreken hun tactiek en bespreken dat het misschien wijzer is om Akwasi of Yvette weg te stemmen in plaats van de o zo zwakke Mariana want daar kunnen ze beiden wel van winnen in een halve finale. Maar ze vinden Yvette sterker dan Akwasi, weer dat ndere universum denk ik dan maar.

Als de stemming dan volgt is het een gelijk opgaande strijd tussen Yvette en Shary Ann waarbij uiteindelijk Yvette weggestemd wordt. En de meeste bondjes dus verbrokkeld zijn. Akwasi heeft niemand meer over. Eva Koreman en Shary Ann zijn nog steeds een bondje. Mariana als kat met 9 levens kan iedere kant op gaan. En voor de twee op finalisten eiland komt er pas gevaar als ze daar weg moeten.