Expeditie Robinson 2019: De laatste loodjes

Expeditie Robinson 2019: De laatste loodjes

Geschreven door John Holdorp

Wat is het ergste in sport, tweede worden. Vraag het Joop Zoetemelk, de eeuwige tweede. Wat is het ergste  in Expeditie Robinson?  Net voor de halve finale de expeditie moeten verlaten.  Het eerste doel is meestal de samensmelting halen. Maar hier weet Rob Geus alles van. Daarna wordt het vizier al snel op de halve finale gericht.  En met nog 6 deelnemers over gaat er nog een deelnemer afvallen voor de halve finale.

Hugo en Eva zitten redelijk veilig op finalisten eiland. Maar voor het viertal Akwasi, Mariana, Eva Koreman en Shary An kan in het basiskamp nog veel misgaan. En eigenlijk willen ze allemaal die immuniteit winnen.

De proef is een tocht door 20 jaar expeditie met een aantal bekende Robinson proeven. Het viertal moet zichzelf uit een kooi bevrijden en dan steeds op elke verdieping in een toren een proef/puzzel oplossen om verder te kunnen. De eerste die boven is en met een vlag zwaait wint en zit dus in de halve finale.

Eva Koreman schiet als een duivel ui het spreekwoordelijke doosje en ligt geruime tijd voor. Shary Ann komt als laatste uit de kooi maar wint gestaag terrein. Akwasi toont wederom aan dat hij niet de sterkste is in dit soort situaties en Mariana zit in de proeven altijd bij de minsten. In de omgekeerde puzzel valt de beslissing, Eva is hier als eerste maar Shary An haalt haar hier in en wint uiteindelijk de proef en gaat alleen naar finalisten eiland.

En dan blijven Akwasi, Eva Koreman en Mariana over in het basiskamp en zal een van hun nog afvallen voor de halve finale. Akwasi probeert Eva over te halen Mariana eruit te stemmen, maar Eva had met Marian al afgesproken Akwasi eruit te stemmen. En Eva had nog afspraken uit het verleden.

Op finalisten eiland moeten na de komst van Shary Ann de 3 daar, Hugo, Eva Cleven en Shary An strijden om wie met immuniteit terug moet naar de laatste eilandraad. Shary Ann verliest deze strijd en gaat terug. En in de eilandraad wordt Akwasi door de dames weggestemd.

En dus gaan Mariana, ja ze is er nog steeds, Eva Koreman en Shary Ann strijden met een van de twee die nu nog op finalisten eiland over zijn gebleven: Eva Cleven en Hugo Kennis.

Wie verdient te winnen, in mijn ogen Hugo Kennis, die is niet van finalisten eiland af geweest en heeft alle proeven daar gewonnen.

Eva Koreman heeft m.i. niets bewezen, Eva Cleven heeft zelfs nog geen kokosnoot open gekapt vertelt ze aan Hugo, die haar het leert. Dus ook zij verdient het niet. Shary Ann heeft in ieder geval nog 2 keer een proef gewonnen dus verdient het dan nog enigzins. En Mariana, die zeker niet gaat winnen maar is wel degene die ondanks alles haar eigen spel is blijven spelen en zo ondanks alles doorsluipt. Ze heeft ook niets gewonnen maar heeft bij mij de meeste gunfactor op dit moment.