Expeditie Robinson NL vs BE: De strijd om het eiland

Expeditie Robinson NL vs BE: De strijd om het eiland

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

De uitzending begint met het Nederlandse team dat in een bootje een eiland nadert en al enthousiast reageert als ze bananenbomen menen te zien. Aangekomen op het eiland blijkt de aanwezige kist goed gevuld te zijn met o.a. een vuurstick, meel, rijst en zelfs een visnet. Tussen deze beelden door worden de teamleden enigszins voorgesteld.

Dan wordt de switch gemaakt naar team België die in hun bootje ook naar een eiland, hetzelfde eiland, varen. De al aanwezige Nederlanders begroeten de Belgen met veel enthousiasme, waarop blijkt dat de Belgen de Nederlanders te enthousiast en gemaakt vinden. De Belgen vinden de Nederlanders mondiger en iets wat in eerdere seizoenen al bleek komt weer nadrukkelijk naar voren. De Belgen plaatsen zichzelf al direct in een soort underdog-positie. Ze lijken zichzelf ten opzichte van de Nederlanders al minder te voelen.

Maar na deze kennismaking zwerven de teams in groepjes uit om het eiland te verkennen en de afgesproken taken uit te voeren. Er wordt echter een brief gevonden die een en ander meteen op zijn kop zet. De deelnemers moeten het eiland verlaten en een aantal zal er niet meer terugkomen. Er volgt dus een proef. 

De deelnemers worden tot hun nek ingegraven in het zand, moeten zichzelf bevrijden, vuur maken en met een brandende fakkel naar een platform gaan. De eerste deelnemer die op het platform aankomt wint voor zijn groep het eiland waar ze allemaal zijn geweest. Het goede eiland met de rijl gevulde kist. De anderen moeten naar een eiland met een minder gevulde kist, zonder vuurstick.

De strijd gaat los en de Belgen schieten met een noodgang uit de startblokken. De eerste vier die zich uitgraven en aan het vuur beginnen zijn Belgen! En de Belgische Ruth is de eerste die op het platform aankomt en het goede eiland voor de Belgen wint. 

Er blijven in beide teams uiteindelijk twee dames als minste over, en uiteindelijk één dame. De Belgische Natassia en de Nederlandse Nelleke. Beide dames hopen op iets waardoor ze toch nog in de expeditie kunnen blijven. En dat komt er ook. Beiden moeten naar de andere groep. Natassia moet naar het Nederlandse team en Nelleke moet naar het Belgische team. 

Verder worden nog een paar belangrijke zaken meegedeeld. De teams krijgen extra stemmen. België 7 stemmen, Nederland 6 en in de finale moet in ieder geval 1 Belg en 1 Nederlander zitten.

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.