Temptation Island keert terug bij RTL
Bron: RTL

Temptation Island keert terug bij RTL

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL brengt het programma Temptation Island terug op televisie. RTL heeft woensdag de startdatum van het nieuwe seizoen van Temptation Island bekendgemaakt. Het nieuwe seizoen verhuist van de donderdagavond naar de woensdagavond. 

Eind vorig jaar maakte RTL bekend dat gedurende het onderzoek rond De Villa het al opgenomen seizoen van Temptation Island voorlopig zou worden opgeschort. Parallel aan het De Villa-onderzoek hebben RTL en producent Warner Bros gesproken over de totstandkoming van het nieuwe seizoen van Temptation Island en is er contact geweest met alle deelnemers over hun ervaringen tijdens het productieproces. Op basis van deze gesprekken heeft RTL besloten het nieuwe seizoen vanaf woensdag 26 februari uit te zenden.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: “We zullen eind deze maand stilstaan bij de conclusies en vervolgstappen van het onderzoek rond De Villa. Aan de kant van RTL is er nu al een aantal interne processen aangepast, waaronder een zorgvuldiger proces tussen montage en uitzending.”

Van der Vorst vervolgt: “De afgelopen maanden hebben Warner Bros en RTL gesproken met alle deelnemers van Temptation Island. Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten. Temptation Island blijft natuurlijk wel een relatietest, maar altijd in een veilige omgeving en met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding van kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst.”

Temptation Island, vanaf woensdag 26 februari bij RTL5.