NPO 3FM presenteert specials rond maatschappelijke thema's
Bron: NPO

NPO 3FM presenteert specials rond maatschappelijke thema's

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO 3FM gaat de komende acht weken maatschappelijke thema's onder de aandacht brengen. De radiozender komt elke vrijdagavond met een special over een maatschappelijke thema die jongeren raken. 

In de eerste aflevering, op vrijdag 7 februari, staat dj Luc Sarneel uitgebreid stil bij het drugsgebruik onder jongeren en het Nederlandse drugsbeleid. Jamie Reuter onderzoekt een week later, op vrijdag 14 februari, waarom jongeren het moeilijk vinden om hun portemonnee goed te beheren. Sophie Hijlkema heeft zelf twee jaar lang last gehad van oververmoeidheid en vraagt vrijdag 21 februari aandacht voor dit fenomeen. Luisteraars worden uitgenodigd om mee te praten en hun eigen ervaringen te delen. Dat kan door te bellen of via de gratis 3FM-app. 

Andere onderwerpen die in de 3FM-specials voorbijkomen zijn bijvoorbeeld 75 jaar bevrijding, stamceldonatie en het taboe rond psychische problemen. Eerder maakte Eva Koreman al een speciale uitzending rond seksuele intimidatie, dit na aanleiding van de ophef die ontstond radio Kaj van der Ree.