Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door
Bron: BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Matthijs van Nieuwkerk stopt als presentator van De Wereld Draait Door. Op 27 maart is de laatste uitzending van de talkshow, die 15 jaar te zien is geweest. Er gingen al lange tijd geruchten over het einde van DWDD, maar vorige week meldde RTL Boulevard nog dat Matthijs tóch door zou gaan met zijn talkshow.

De talkshowhost vindt het tijd voor iets nieuws. “DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen. We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen”, reageert Matthijs.

Van Nieuwkerk blijft wel bij de Publieke Omroep, waar hij andere programma’s gaat maken. De talkshowshost heeft voor drie jaar bijgetekend bij omroep BNNVARA en gaat een lange reeks zaterdagavondprogramma’s maken. Dat schrijft de redactie van De Wereld Draait Door vandaag op haar website.

BNNVARA is bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma op de vooravond van NPO 1. Het lijkt erop dat BNNVARA er niet voor kiest om De Wereld Draait Door door te zetten met een andere presentator. Eerder werd tv-talent Renze Klamer al genoemd als mogelijke opvolger van Van Nieuwkerk.