Matthijs van Nieuwkerk:
Bron: Benjamin Kamps

Matthijs van Nieuwkerk: "Het is mooi geweest"

Geschreven door Pieter Jongsma

Matthijs van Nieuwkerk heeft een emotionele dag achter de rug. Vandaag maakte de DWDD-presentator bekend te stoppen met zijn succesvolle programma. De uitzending van vanavond begon anders dan andere avonden. "Ik heb het vanochtend in deze studio aan alle medewerkers verteld. We zijn een gezin", vertelt hij vanavond op NPO 1. 

Matthijs opende zijn programma vanavond met vaste gast Marc-Marie Huijbregts. "Ik vind het fijn om jou nu naast me te hebben", zegt Van Nieuwkerk tegen Marc-Marie. "Ben je er emotioneel onder?", vraagt Huijbregts hem. "Ja, ik heb er lang over nagedacht of ik door wilde met dit programma. Uiteindelijk heb ik besloten te stoppen. Het was 15 jaar mooi. Het is mooi en het is nu ook mooi geweest."

Toch heeft Matthijs er lang over na moeten denken. Ook is hij in gesprek geweest met andere zenders, waarover RTL. "Er waren genoeg verleidingen en ik word geplaagd door mijn drift tot originaliteit. Ik heb nu iets bedacht voor de zaterdagavond. Dat heb ik overlegd met de NPO en het kon niet naast DWDD bestaan."

De laatste uitzending van De Wereld Draait Door is op vrijdag 27 maart.