Expeditie Robinson NL vs BE: Brute kracht tegen slimheid

Expeditie Robinson NL vs BE: Brute kracht tegen slimheid

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

De onoverwinnelijk lijkende Belgen hebben vorige week een nederlaag geleden tegen de zwakkere Nederlanders als gevolg waarvan Farah die nogal de ik-vorm hanteerde het slachtoffer werd. Maar Farah wordt door Aisha enthousiast begroet als zij op wraakeiland aankomt. 

In het Belgische kamp in de oer-Belg Koen weer aan het raaskallen. Eerst wilde hij alle Ollanders zo snel mogelijk uit de expeditie. Maar Nelleke mocht blijven want ze was leuk om naar te kijken en hij had een excuus om Farah weg te stemmen. Maar nu Nelleke niet in de Belgische truc is getuind en niet al haar stemmen heeft ingezet kan hij naar niet meer vertrouwen. Dus kortom als je slimmer bent dan Koen, wat in mijn ogen misschien niet zo moeilijk is kan hij je niet meer vertrouwen. 

In het Nederlandse kamp is Herman bezorgd over wat zijn kampleden denken van zijn voet. En  Dennis wil bij een volgend balspel beter basketballen dan bij het afgelopen spel. En zo gaan beide teams naar de proef. De Belgen overtuigd van hun kracht en de Nederlanders die graag hun overwinning willen herhalen. De proef blijkt geen pure krachtproef, maar een kruip door sluip door versie van basketbal. Dat wordt gespeeld in 5 rondes.

Het Belgische team gaat zoals alle proeven furieus van start en is als eerste bij de bal. Ruth sleurt Liesbeth over het parkoers heen zonder rekening te houden met haar. En hun bal wordt gemist, vlieg over de “vulkaan” heen waar hij in moet en ze moeten weer over het parkoers vliegen om naar de bal te gaan. Natassia en Anouk die veel balgevoel heeft doen het rustiger aan, zijn rustiger aan de bal en scoren een punt.

In de tweede ronden razen twee sterke Belgische mannen over het parkoers en weten gelijk te maken. Maar de derde ronde is weer voor de Nederlanders door een geslaagde worp van Dennis. En met ronde 4 te gaan wordt het een Nederlandse overwinning of de Belgen slepen een gelijke stand en dus een beslissende ronde uit het vuur. Beide teams mogen  de spelers van de tegenstander aanwijzen die deze ronde moeten doen. De Belgen kiezen voor de geblesseerde Herman en Dennis waarvan ze denken dat hij uitgeput is. De Nederlanders kiezen voor Liesbeth die tijdens de sleurtocht met Ruth gewond is geraakt Nelleke 

Herman, die absoluut wil bewijzen dat zijn blessure meevalt en Dennis die beter wilde “basketballen” komen eerder bij de bal dan Liesbeth en Nelleke. En met een prachtige worp scoort Dennis een punt en de overwinning. De Nederlanders winnen weer en de verslagenheid bij de Belgen is groot. Hier blijkt dus dat Robinson meer is dan alleen brute kracht. 

Op wraakeiland besluiten Aisha en Farah dat ze eten gaan verstoppen als de nieuwe bewoner komt zodat deze niet aan kan sterken om die persoon dan uit te dagen. Maar Aisha haalt een truc uit en daagt Farah uit omdat ze denkt dat ze nu kan winnen.  In deze strijd moeten de dames op een soort ladder blijven staan en met de laatste trede besluit Farah op handen en voeten te steunen en Aisha kiest voor een soort spreidstand omdat ze heel sterke benen heeft. Een stand die echter niet goed uitpakt. Ze verliest en moet de Expeditie verlaten.

Op de eilandraad wordt bepaald wie de volgende is die naar wraakeiland moet vertrekken en dat gaat tussen Nelleke en Liesbeth. Nelleke beseft dit, gebruikt haar stemmen goed en Liesbeth krijgt meer stemmen.

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.