Songfestival-column: ‘Rotterdammers zijn klaar voor het Songfestival’
Foto: Showbizznetwork

Songfestival-column: ‘Rotterdammers zijn klaar voor het Songfestival’

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Elke vrijdag laten Vincent en Daniël van Songfestival Update hun licht schijnen op de actuele ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

Rotterdam lijkt klaar te zijn voor het Eurovisie Songfestival, hoewel er natuurlijk nog wel veel moet gebeuren. Afgelopen woensdag waren wij voor opnames voor ons YouTube-kanaal naar de Maasstad afgereisd om mensen wat vragen te stellen over het Songfestival in hún stad. Veel mensen hadden de datum 16 mei 2020 al in hun hoofd geprent en spraken vol trots over het binnenhalen van het grote evenement in hun stad. Ook bij het bezoek aan de Euromast, waar wij voor filmopnames langs gingen, waren we zeer welkom. De toren wilde ons, en straks heel Europa, graag deze mooie stad laten zien. 

Vincent

Ik ben echt positief verrast door Rotterdam. Zoals jij al schrijft, werden wij met open armen ontvangen, zowel bij de Euromast als door de mensen op straat. Als wij mensen aanspraken en vroegen of wij iets over het Songfestival mochten vragen, wilde ze maar al te graag hun zegje doen. Natuurlijk spraken wij op straat ook kritische Rotterdammers die het Songfestival liever in Maastricht hadden zien plaatsvinden, maar over het algemeen heerst er een goede Songfestival-vibe in de stad. Dat merkte je ook bij de Euromast, waar wij direct terecht konden om de skyline van Rotterdam te filmen. Ik denk inderdaad ook dat de Rotterdammers er helemaal klaar voor zijn. Het kan niet snel genoeg mei zijn!

Daniël

Reageren? Stuur een mailtje naar [email protected].