Melodifestivalen 2020: Alle finalisten zijn bekend!

Melodifestivalen 2020: Alle finalisten zijn bekend!

Geschreven door Nicole Joseph

Zweden-correspondent Nicole blikt elke week terug op Melodifestivalen, de nationale selectie van Zweden voor het Eurovisie Songfestival. Wie reist er voor Zweden af naar Rotterdam?

De finale van Melodifestivalen 2020 begint al in zicht te komen! Nu de herkansingsrondes zijn gestreden, zijn alle finalisten voor volgende week bekend. Dat betekent dat we al bijna weten wie Zweden gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival! Maar eerst nog even een korte samenvatting van de “andra chansen”, de herkansingsronde. 

Anis Don Demina - Vem e som oss

De uptempo rap song Vem e som oss (Wie is zoals wij) heeft het gewonnen van de duo ballad Surface. Hoewel het nummer gevaarlijk veel vergelijkingen vertoond met de beat van de wereldberoemde hit Macklemore - Can’t hold us, vond het Zweedse publiek dit blijkbaar geen reden om het nummer van Anis niet door te laten gaan naar de finale. 

Paul Rey - Talking in my sleep

Ook tijdens het tweede duel is er een winnaar uitgerold. Hoewel de voorspelling op de twee artiesten die tegen elkaar streden tamelijk gelijk stonden, heeft Paul Rey het van Malou Prytz (met het nummer Ballerina) gewonnen. Volgende week gaat hij strijden tegen de elf andere finalisten! Zal zijn popsong het Zweedse land gaan vertegenwoordigen in Rotterdam?

Felix Sandman - Boys with emotions

Ondanks dat hij tegen alle verwachtingen in niet direct doorging naar de finale, heeft Felix Sandman met zijn nummer Boys with emotions toch een plaats in de finale weten te bemachtigen. Voordat zijn nummer bekend was, stond Felix in de voorspelling langere tijd op nummer 1. Het nummer bleek achteraf toch niet zo goed in de smaak te vallen als verwacht, maar wie weet verbaasd hij de bookmakers volgende week nog met zijn nummer. Helaas mocht het in dit derde duel voor Frida Öhrn (met het nummer We Are One) niet baten. 

Mendez feat. Alvaro Estrella - Vamos Amigos

Het spannendste duel van de avond was toch wel die van Mendez en Alvaro (Vamos Amigos) en Drängarna (Piga och Dräng). Deze twee vrolijke, feestelijke nummers waren beiden erg geliefd bij het Zweedse publiek. De nummers werden massaal op de radio gedraaid en op Spotify gestreamd. Uiteindelijk hebben Mendez en Alvaro de strijd gewonnen met de Engels-Spaans-talige ‘zomerhit’. Het Zweedse publiek hoeft niet lang te treuren, het vrolijke en nu al mega populaire nummer van Drängarna zal nog heel vaak op de radio gedraaid worden!

Volgende week: de finale!

Volgende week is het eindelijk zover, dan weten we wie Zweden zal gaan vertegenwoordigen. Voor veel Zweden is het grote feest van voorbij, de meesten kijken namelijk alleen naar Melodifestivalen, maar voor de echte Eurovisie fans kan het feest dan pas echt beginnen! Vaak worden Zweedstalige nummers in de finale vertaald naar Engels, of dit volgende week bij de deelnemende Zweedse nummers ook gaat gebeuren is nog een verrassing. 

Alle finalisten die volgende week meedoen:

 • Victor Crone - Troubled Waters
 • Paul Rey - Talking in my Sleep
 • The Mamas - Move
 • Mohombi - Winners
 • Hanna Ferm - Brave
 • Mendez feat. Alvaro Estrella - Vamos Amigos
 • Dotter - Bulletproof
 • Robin Bengtsson - Take a chance on me
 • Mariette - Shout it out
 • Felix Sandman - Boys with emotions
 • Anna Bergendahl - Kingdom Come
 • Anis Don Demina - Vem e som oss

Huidige top-5 bij de bookmakers:

 1. Dotter - Bulletproof
 2. Anna Bergendahl - Kingdom come
 3. The Mamas - Move
 4. Hanna Ferm - Brave
 5. Felix Sandman - Boys with emotions