Expeditie Robinson NL vs BE: Het grote moment is aangebroken

Expeditie Robinson NL vs BE: Het grote moment is aangebroken

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

Een van de mijlpalen in Expeditie Robinson en een moment dat iedere deelnemer wil bereiken is de samensmelting en het bijbehorende diner. En dit moment is aangebroken in deze aflevering. Kamp Noord en Zuid maken kans en uiteraard een van de dames van wraakeiland. Hier komt Nelleke aan met een brief waarin staat aangegeven dat een van hun mag strijden voor de samensmelting, de twee anderen vallen af. Einde Expeditie.

Hun proef, de evenwichtsbalk, die iedere keer smaller wordt gemaakt. Eva lijkt na 5 minuten al moeite met haar evenwicht te hebben en zoals dan te verwachten is valt zij al snel af. De strijd tussen Farah en Nelleke duurt veel langer, ongeveer een uur, waarin de benen van beide dames beginnen te verzuren. Uiteindelijk valt ook Farah en wint Nelleke. Zowel Eva als Farah liggen nu uit de Expeditie.

Alle andere deelnemers uit de twee kampen mogen met Nelleke strijden voor een plaats in de samensmelting. Een soort kooiconstructie waarin ze hun touw los moeten maken en daarna op een evenwichtsbalk zakken met puzzelstukken naar zich toe te hengelen om daarna een puzzel te maken. Je hebt goede en slechte puzzelaars, we wisten al dat Koen bij het denkwerk niet echt geweldig scoort. Vandaag blijkt dat er op leeftijd ook een houdbaarheidsdatum voor puzzelen ligt. Want Herman komt erachter dat op zijn leeftijd puzzelen misschien niet meer je ding is.

Maar eerst de kooi, Ruth i hier als eerste uit, gevolgd door Thomas, Elroy en Kevin en daarna de anderen. De eerste vier die aan de puzzel mogen beginnen zijn Thomas, Ruth, Elroy en Herman die dus een goede hengelaar blijkt te zijn. Maar het draait om het afkrijgen van de puzzel. En hierin blijkt Ruth weer de beste te zijn, Anouk als tweede, dan Thomas, Niels, Jorik, Nelleke, Kevin en Elroy. Dan blijven over de op twitter minst populaire en minder slimme Belg, de wel zeer slimme maar niet puzzelslimme Herman en Natassia die nooit echt uitblonk in iets. 

Ikzelf vind Herman een super toffe kandidaat en zat te duimen voor hem, maar Koen had de puzzel eerder klaar dan Herman dus het ging tussen Herman en Natassia. Een strijd die Herman won en Natassia is dus de derde dame die vanavond afvalt.

De samensmelting is dus gehaald door:

De sterke dames Ruth en Anouk, waarbij vooral Ruth uiterst sluw is. Beide dames lijken een verbond te hebben met twee kampgenoten. Thomas die samen met zijn maatje Kevin een verbond met de Nederlanders heeft gesloten, Niels, die samen met Koen en Ruth een pact heeft afgesloten, Jorik, die vandaag wisselend sterk en zwak was maar een bondje heeft met Anouk en Elroy. Verder Nelleke die met wraakgevoelens richting haar Belgische ex-kampgenoten terug is gekeerd. Kevin die het toch heeft gered en met zijn maatje Thomas en het verbond met Nederlanders sterk lijkt te staan. Elroy die heel fanatiek is maar in mijn ogen toch tegenvalt, de altijd bezige Herman, niet de gevaarlijkste kandidaat maar daar schuilt juist zijn kans in. Tenslotte de Belgische banaan Koen, zijn gele shirt valt meer op dan zijn slimheid.

De grootste kanshebbers zijn de sterke Belgen Thomas en Kevin die een verbond hebben met Jorik, Elroy, Anouk. In de groep van Niels, Koen en Ruth zitten toch zwakke kanten. Over blijven dan Nelleke die zeker Niels, Koen en Ruth eruit lijkt te willen werken en tenslotte Herman de bezige bij, die niet de meest sterke kandidaat is, soms ergernis opwekt maar misschien niet als kanshebber gezien gaat worden en daardoor misschien er toch langer in kan blijven.

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.