Expeditie Robinson NL vs BE: Was dit het meest verbaasde gezicht ooit in Robinson?

Expeditie Robinson NL vs BE: Was dit het meest verbaasde gezicht ooit in Robinson?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

Al jarenlang wordt Expeditie Robinson beïnvloed door verbintenissen die kandidaten afsluiten en net zo snel weer verbreken. Val je om een of andere reden op kun je zo weggestemd worden of kun je als excuus gebruikt worden om te laten denken dat je weggestemd wordt. En op die manier kan een andere speler weggestemd worden. Al vaak is een speler weggestemd die dit niet aan zag komen.

Er zijn een aantal bondjes die de komende periode belangrijk kunnen zijn. Al vanaf het begin riep de Belgische banaan Koen dat de Belgen samen alle Nederlanders eruit zouden gaan werken. En alle Belgen sloten zich hierbij aan. Dus zijn Koen met zijn maat Niels en bondgenoot Ruth een zeer vast drietal dat samen met Kevin en Thomas alle Nederlanders weg zouden moeten stemmen.

De Nederlanders waar Anouk, Jorik, Elroy ook een vast drietal zijn met daarbij de losse flodders ‘bezige bij’ Herman en de uit het Belgische kamp komende Nelleke. Maar Ruth won de laatste proef en zit op winnaarseiland en speelt mogelijk geen rol in de komende eilandraad.

Hier tussendoor speelt het sterkste verbond in deze expeditie mits het intact blijft. De afspraak tussen Anouk, Jorik, Elroy en de twee Belgen Kevin en Thomas. Deze 5 hebben afgesproken eerst de anderen weg te werken beginnend bij iemand uit het drietal van Koen, Niels en Ruth.

Als vaak bleek winnaarseiland een luis in de pels te zijn van alle plannetjes.  Wie zit op winnaarseiland, wie gaat er naar toe en soms nog belangrijker wie wordt er (strategisch) meegenomen. 

De eliminatie proef was een evenwichtsproef waarbij op een wisselmoment waarbij de deelnemers een balk hoger moesten gaan staan het deelnemers regende. Achtereenvolgens vielen Anouk, Elroy, Kevin, Herman, Thomas en Niels in het water. Waarna Nelleke, Jorik en Koen overbleven.  Koen viel daarna en bij een volgend wisselmoment ook Jorik waardoor Nelleke de proef won.

Nelleke mocht met zeep, tandenborstels tandpasta e.d. naar winnaarseiland met een andere deelnemer. En Nelleke koos Kevin! Kevin die op winnaarseiland door Ruth aan de tand werd gevoeld of het Belgische pact van 5 nog bestond en door Nelleke wat de plannen van de Belgen waren. Uiteindelijk gaf Kevin aan dat het Nederland-Belgische pact van 5 op Niels ging stemmen. Wat koren op de molen van Nelleke was die wraak wil halen op Niels, Koen en Ruth. 

De winnaarseiland proef, een hoge lat op je hoofd laten rusten/balanceren werd door Ruth gewonnen waardoor Nelleke samen met Kevin terug moest naar de eilandraad. Niels had zijn voelers nog uitgestoken bij Anouk, die aangaf dat ze op Herman gingen stemmen, en bij Jorik en Thomas die ook aangaven dat op Herman gestemd ging worden. 

Toen de stemmen geteld werden waren er eerst twee stemmen voor Herman (de stemmen van Niels en Koen). En daarna was elke stem voor Niels, en met elke stem werd de verbazing en het ongeloof bij Koen groter. Het leken wel de gezichtsuitdrukkingen van een cartoon karakter. Je kent dat wel, uitpuilende ogen die vooruit schieten, een kaak die op de grond valt. 

En nadat men afscheid had kunnen nemen van Niels beende Koen direct, zichtbaar boos, weg.  De onlangs boven eiland Catanhawan gespotte paddenstoelwolk was dus Koen die ontploft en de anderen verteld wat hij hiervan vind. 

Wordt vervolgd…..

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.