Terug naar 2011: Nieuwe Sinterklaas & sprookjeshuwelijk in Engeland

Terug naar 2011: Nieuwe Sinterklaas & sprookjeshuwelijk in Engeland

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is 2020, dus er is weer een decennium voorbij. Het is de hoogste tijd om de jaren ‘10 voorgoed achter ons te laten, maar niet voordat wij nog één keer hebben teruggeblikt. Elke maand staan de showbizz-gebeurtenissen uit een ander jaartal in de spotlights, vandaag is dat 2011.

Dieuwertje Blok introduceert nieuwe Sint

In de zomer van 2011 kondigt Dieuwertje Blok een ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal aan. Het Sinterklaasjournaal komt midden in de zomer, veel vroeger dan gebruikelijk. De reden is om het afscheid aan te kondigen van acteur Bram van der Vlucht. Na veel jaren in de huid van de Goedheiligman te hebben gekropen, vond hij het tijd om zijn staf door te geven. Na een zoektocht werd acteur Stefan de Walle gekozen als nieuwe Sinterklaas. Hij is vooral bekend geworden door zijn rol als Kees in de serie Flodders. Het lukt Bram nog steeds niet om de staf helemaal los te laten. Af en toe kruipt hij nog in de rol van Sinterklaas, onder andere voor de reclames van Bol.com. 

Amy Winehouse overlijdt aan overdosis

Op 23 juli 2011 is de wereld in shock als Amy Winehouse overlijdt. De zangeres brengt in 2003 haar debuutalbum uit en daarna gaat het hard met haar carrière. Een van haar vele hits is Rehab. Hierin zingt Amy openlijk over haar wens om opgenomen te worden in een kliniek, maar toch weigert ze alle hulp. De hulp had ze in werkelijkheid hard nodig. Een leven vol drugs en drank is het gevolg. Het ging snel achteruit met de zangeres. Uiteindelijk overlijdt de zangeres in de zomer van 2011 aan een overdosis alcohol. Anno 2020 is haar muziek nog altijd hoorbaar. Naast Rehad scoorde Amy ook hits als Back To Black en You Know I’m No Good én samen met Mark Ronson de knaller Valerie.

Sprookjeshuwelijk in Engeland 

De verlegen prins William uit Engeland geeft in 2011 éindelijk het ja-woord aan zijn grote liefde Kate. Miljoenen mensen wereldwijd zijn getuige van het bijzondere moment. De kroonprins uit Engeland was eindelijk getrouwd. Nu kon er nagedacht worden over de troonopvolgers. Zijn oma, Queen Elisabeth, zit nog altijd op de troon. Haar zoon, prins Charles, de vader van prins William, mag eerst op de troon zitten. Pas daarna is zijn zoon aan de beurt. Inmiddels, ruim negen jaar verder, hebben Prins William en zijn Kate al drie kinderen. Over opvolgers geen gebrek in Engeland. Zijn broer Harry stapt in 2018 in het huwelijksbootje met de Amerikaanse actrice Meghan Markle, die momenteel het nieuws domineren. Harry heeft besloten om zich volledig terug te trekken uit de Koninklijke familie.