Expeditie Robinson NL vs BE: De kracht van eenzame vrouwen op een eiland

Expeditie Robinson NL vs BE: De kracht van eenzame vrouwen op een eiland

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

Zoals te verwachten was vond kort na de vorige eilandraad een nucleaire explosie plaats. Koen, de constant in een groezelig geel shirt gestoken Belgische militair, die tijdens de eilandraad een verbazingwekkend scala aan verbaasde gezichten liet zien ontplofte en verweet de anderen dat ze hun woord hadden gebroken en Niels weg hadden gestemd. Hij gaf aan weg te willen gaan. Thomas ging hier fel tegen in en Herman probeerde Koen te laten reflecteren.

De volgende ochtend werden wat zaken uitgesproken en alles was weer 'Koen en ei'. Koen blijft toch. Misschien hebben de woorden van Herman effect gehad, misschien heeft Koen zich gerealiseerd dat hij toch ook zelf zijn woord al heeft gebroken. De Nederlanders uit het pact van 5 (Jorik, Elroy en Anouk) zijn hun 2 Belgische medestanders Thomas en Kevin tegemoet gekomen en nu moeten de Belgen een wederdienst leveren en moet een sterke Nederlander weg worden gestemd.

Nelleke loopt ondertussen te zoeken naar bondgenoten want zij is nog steeds niet zeker van haar positie. Ze polst Herman maar die weigert een toezegging te doen dus polst ze Kevin om een stem op Herman te doen waarbij Nelleke zelf dan al haar stemmen op Herman in zal zetten. Kevin beseft dat dit uit zal komen en het viertal hem dan waarschijnlijk als volgende weg zal stemmen. Dus Nelleke haar enige oplossing lijkt al haar stemmen in te zetten op Elroy.

Maar eerst is daar de proef, die al vaker roet in het eten heeft gegooid. De proef bestaat uit een touw dat door hindernissen gespannen is en losgemaakt moet worden. Uiteindelijk moet een hierdoor vrijkomend stuk aan een haak worden gedaan en in een putje worden gegooid. De eerste vier die bij de haak komen strijden om winst, immuniteit en een gouden munt waarmee tijdens een eilandraad alle stemmen op een persoon teniet kunnen worden gedaan.

De eerste bij een van de hindernissen wisselt nogal. Maar de eerste vier bij de haak zijn achtereenvolgens Nelleke, Herman, Jorik en Elroy. Een verpletterende overwinning van de Nederlanders. Koen laat weer eens zien dat dit soort spellen absoluut niets voor hem is.

Van het viertal Nelleke, Herman, Jorik en Elroy is het uiteindelijk Jorik die wint en alleen naar winnaarseiland mag. En Jorik heeft eerder ook een nieuw plan bedacht. De winnaar moet naar winnaarseiland gaan Ruth proberen te overtuigen dat Niels haar ontzettend mist in de hoop dat ze de proef verliest en terug wil naar de groep. De groep die haar dan massaal weg zal stemmen. Zelfs Koen gaat hier in mee met het excuus dat hij er toch niets aan kan veranderen. 

Nelleke haar gesprekken met Herman en Kevin zijn gezien door Jorik en Anouk die beseffen dat Nelleke niet te vertrouwen is en besluiten dat Nelleke eigenlijk weg moet. Vol goede moed vertrekt Jorik naar winnaarseiland met het plan een toneelstukje dat geen weerga kent op te voeren.  En hij doet zijn stinkende best om Ruth te overtuigen dat Niels haar nodig heeft. Dat Niels weggestemd zal worden tenzij alle Belgen samen, waarbij zij dus nodig is een gezamenlijk plan trekken en een ander wegstemmen. 

Farah heeft het eerder op wraakeiland geruime tijd uitgehouden om in de laatste proef te verliezen. Ruth blijkt een zelfde soort eenzame eilandvrouw te zijn. Ze heeft zich voorgenomen elke proef te winnen en op winnaarseiland te blijven. De mindgame van Jorik heeft haar niet beïnvloed, ze wil winnen! En ook nu blijkt dat het met een eenzame vrouw op een eiland kwaad kersen eten is. Alhoewel de proef anders is als de proef met Nelleke wint Ruth die ijzersterk blijkt te zijn ook nu weer de proef en stuurt Jorik terug.

De eilandraad die dan volgt is een eilandraad waar massaal gestemd wordt. Nelleke zet al haar stemmen in, Koen zet al zijn stemmen in. En nadat de eerste 10 stemmen een gelijke stand geven tussen Elroy en Nelleke blijken de rest van de stemmen voor Nelleke te zijn en moet zij, na eerder al weggestemd te zijn en zich heroïsch terug te hebben gevochten, toch de expeditie verlaten.

Word lid van onze speciale Facebook-groep en praat mee over Expeditie Robinson!

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.