3FM met extra Serious Request tijdens coronacrisis

3FM met extra Serious Request tijdens coronacrisis

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 3FM komt met een extra editie van hun jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request vanwege de coronacrisis. Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april zetten 3FM-dj’s zich 24 uur per dag in om geld op te halen voor het Rode Kruis, dat op allerlei manieren hulp biedt tijdens de coronapandemie.

In december lopen dj’s door het land om geld op te halen, maar vanwege de corona-maatregelen blijven zij nu in de studio. De dj’s zijn Sander Hoogendoorn (06.00-12.00), Timur Perlin (12.00-18.00) en Frank van der Lende & Eva Koreman (18.00-00.00). In de nacht presenteren verschillende dj’s.

Luisteraars kunnen geld doneren wanneer ze een liedje aanvragen voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of helden uit de zorg. De opbrengt gaat naar het Rode Kruis, dat zich met veel vrijwilligers in om ondersteuning te bieden in ziekenhuizen en huisartsenposten tijdens deze noodsituatie.

Deze bizarre tijd vraagt volgens zendermanager Sharid Alles om een extra editie. “3FM Serious Request verbindt en dat is nu meer nodig dan ooit. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: veelal thuis en vaak afgezonderd van anderen. Toch kunnen we samen iets doen. Bij 3FM willen we graag ons steentje bijdragen.”