Expeditie Robinson NL vs BE: Vliegt een van de favorieten uit de Expeditie?

Expeditie Robinson NL vs BE: Vliegt een van de favorieten uit de Expeditie?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

Terwijl Thomas geniet op winnaarseiland, zit Ruth op een eiland met een groep waarvan ze nu beseft dat die allemaal ingestemd hebben met het plan van Jorik. Iets wat zij niet snapt, niet verwacht had. De andere kampgenoten willen nu Ruth niet meer op winnaarseiland zit haar wegstemmen. Voorwaarde daarbij is wel dat de ijzersterke Ruth in de komende proef geen immuniteit haalt. 

De proef is dit keer de beruchte rekenproef uit de afgelopen serie met de bekende Nederlanders. Hierbij gaven meerdere wiskundigen, onderwijzers e.d. te kennen dat de uitkomst niet klopte. Maar daar deze serie tegelijk met die met de BN-ers werd opgenomen en zat deze proef er gewoon in. Dus voor alle wiskundigen, liefhebbers van rekenen, onderwijzers, leraren e.d. mocht je denken dat de oplossing niet klopt duik maar in twitter maar er veranderd niets aan de uitslag. 

De proef: zelf rennen over een hindernisparcours naar een ronddraaiende balk waarop wiskundige symbolen staan. Terugrennen onderweg een zakje met symbolen meenemen en deze symbolen op de juiste plaats in de puzzel zetten. De proef ging simpel Ruth en Jorik lagen steeds op kop. Ruth begon als eerste aan het rekenen maar maakte een fout. Jorik begon als tweede aan het rekenen, maakte geen fout en won. Dus Jorik mocht naar winnaarseiland met als extra beloning een grote vis en een ander die hij mee mocht nemen. Dit werd Anouk.

Dus bleven 3 Belgen over met Jorik. Belgen die ooit in het begin onder bezielende leiding van Koen afgesproken hadden alle Nederlanders eruit te stemmen. Mogelijkheden dus om dit plan opnieuw uit de kast te halen. Maar ja Koen heeft geen stemmen meer omdat zij zo graag Nelleke zag vertrekken dat hij al zijn stemmen op haar in had gezet. En 2 Belgen zitten in een 5-tal met 3 Nederlanders dus op voorhand al een mislukt plan. 

Dus Ruth moest de boer op met ideeën om te voorkomen dat ze weggestemd zou worden. Koen wil met Ruth wie dan ook wegstemmen, hij heeft Ruth nog niet verteld dat hij geen stemmen meer heeft. Ze besluiten dan voor mede Belg Kevin te gaan, niet voor Elroy, niet voor Anouk, maar ook voor een Belg. Daarna probeert Ruth Elroy over te halen om haar kant te kiezen want hij zal bij dat 5-tal snel weggestemd worden als die 5 over zouden blijven. Maar Elroy heeft daar geen trek in en wil deze 5 bij elkaar houden. Ruth beroept zich nog even op het ‘Robinson gevoel’ van de anderen.

Nu weet ik dat ik al seniel begin te worden hoor Ruth, maar als we naar een ‘Robinson gevoel’ gaan kijken moeten we puur denken aan overleven en dan had in mijn ogen Herman er zeker nog in moeten zitten.   Op het laatste moment verteld Koen nog even aan Ruth dat hij geen stemmen meer heeft. Ruth is verbaasd en verbaasd zich erover dat zoveel belangrijke dingen haar pas (te) laat verteld worden: dat Niels eruit is, de gouden stem, de zwarte stem en nu dat Koen geen stemmen meer heeft.

Dus de kaarten lijken geschud in het kamp, met uitzondering van wie nog terugkomt van winnaarseiland. En hier vechten Thomas en Jorik onderling een rekenproef uit. Thomas wint deze en dus gaat Jorik met Anouk terug naar de eilandraad. Hier wordt dan een simpele stemronde gehouden. Ruth stemt op Kevin, de rest stemt met wat extra stemmen op Ruth en het is einde oefening voor de sterke Ruth.

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.