Recensie: Hoge Bomen
Bron: Talpa TV / Wessel de Groot

Recensie: Hoge Bomen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Sinds een week is Jeroen van der Boom te zien in het nieuwe SBS6 programma Hoge Bomen. Hij interviewt allerlei bekende Nederlanders op geheel eigen wijze. Nou dat doet Jeroen inderdaad, op geheel eigen wijze. De manier van interviewen is best wel even wennen. Gelukkig is Jeroen zelf erg bescheiden over zijn interview skills. 

De opzet is wel heel bijzonder gekozen. Niet op een bank of aan een saaie tafel. Nee Jeroen voelt zich het fijnste achter een piano. Daarom zit hij helemaal op zijn plek achter de vleugel. Het zorgt voor een stukje ontspanning en dat lijkt heel goed te werken. Nu zullen veel mensen vallen over de manier waarom Jeroen vragen stelt. Hij moet het ook allemaal nog maar leren. 

Ik vind het fijn dat SBS6 hem deze kans geeft. Een muzikaal interview programma op de zaterdagavond is wel een gewaagde kans. De concurrentie is volop aanwezig. Toch heeft Hoge Bomen de kans om uit te groeien tot iets moois. Het is bijna letterlijk een boom die tot bloei moet komen. 

Natuurlijk heb je tegenwind, maar gelukkig staat Jeroen sterk in zijn schoenen. Hij zit met positieve energie achter de piano. Hij stelt zijn gasten geheel op hun gemak. Zoals met Martien Meiland, hij vond het prachtig om in de belangstelling te staan. Dat heeft Jeroen maar mooi voor elkaar gekregen. 

Zo zie je maar dat sfeer de helft van een programma is. Je kan serieus aan een tafel plaatsnemen, zoals bij Jinek of bij Op1. Maar bij Hoge Bomen draait het echt om één gast. Deze gast wordt helemaal in het zonnetje gezet. Of je nu van de gast houdt of niet, Hoge Bomen maakt het wel op een bepaalde manier interessant. 

Of zaterdagavond half tien wel gepast is voor Hoge Bomen laat ik in het midden. Ik weet niet goed of het een familieprogramma is. Zelf zou het prima op een doordeweekse dag uitgezonden kunnen worden. Maar aan de andere kant is het wel weer gewaagd om juist tegen de stroom in te gaan. Want dat doet SBS6 wel hé?

Hoge Bomen is een luchtig programma. Muziek is de basis van het interviewen. Muziek verbroederd, muziek brengt mensen bij elkaar en over muziek valt altijd van alles te vertellen. Bij een eerste muzieknoot volgt een goed gesprek vanzelf. Naar mate het interview loopt, ga je er vanzelf in zitten. of je de gast nu fijn vindt of niet, het blijft wel boeiend. 

Of ik het elke week ga kijken, laat ik in het midden. Het ligt er denk ik wel aan wie er te gast is. De gast maakt Hoge Bomen ook belangrijk om te kijken. De kans is groot dat er vanavond veel mensen kijken. Martien is namelijk een populair figuur. Hij is de best bekeken SBS6 ster van dit moment. Dus de appel zal niet ver van de ‘Hoge Boom’ vallen. 

Hoge Bomen is iedere zaterdagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.