Recensie: Chantal Komt Werken

Recensie: Chantal Komt Werken

Geschreven door Sebastiaan Boers

Presentatrice Chantal Janzen is terug met een gloednieuw programma. Zij heeft haar koffer ingeruild voor een werk tas. In plaats van blijven slapen wordt er nu (hard) gewerkt. In Chantal Komt Werken gaat Chantal aan de slag om echte beroepen uit te proberen. Hoe is het bijvoorbeeld om 24 uur bij de brandweer te werken? Het is wel even iets anders dan een programma presenteren.

De sfeer die Chantal Komt Werken is heel positief. Als kijker heb je meteen hetzelfde gevoel als bij Chantal Blijft Slapen. Het is ook wel eens goed om echte beroepen in de kijker te zetten. Zo ging Chantal in de eerste aflevering aan de slag bij de brandweer. Het bleek een heel spannende en afwisselende baan te zijn.

Alles wordt dan ook op een goede manier in beeld gebracht. Natuurlijk komt er ook een stukje humor in voor. Want het is wel een programma van Chantal. Daar hoort wel humor in te zitten. Want zonder humor is een programma met Chantal natuurlijk niet echt een succes. Gelukkig zijn er ook serieuze momenten tijdens de opnames. Zo voert Chantal ook gesprekken met mensen om de beroepen heen, zoals familieleden.

Het is een programma wat ook prettig wegkijkt. Gewoon heerlijk op de bank en kijken hoe Chantal al het zware werkt doet. Wat wil je als kijker nog meer? Nou de kijker heeft er in ieder geval van genoten. Met ruim 1,4 miljoen kijkers voor aflevering één mag je wel van een succes spreken. Dus het is een goede zet geweest van Chantal om haar koffer even te laten staan. Want er is zoveel meer te verzinnen dan alleen Chantal Blijft Slapen.

Naast branden blussen en katten uit bomen redden, ging Chantal ook nog aan de slag bij de Efteling. Hier bleek Chantal iets meer moeite mee te hebben. Zo moest zij onder andere een hoge achtbaan testen, voor het park opengaat. Doe haar dan maar eens even na, op een hoogte waar een brandweerman nog van zou kunnen schrikken. Je kunt er alleen maar respect voor hebben.

Het is ook goed dat Chantal dit programma maakt. Want zo leer je als kijker ook een beetje wat er allemaal komt kijken bij sommige beroepen. Het mag dan allemaal heel simpel lijken, maar dat is op sommige momenten toch net even anders. Een beetje (tijdelijke) collega als Chantal zou je je ook niet kunnen wensen volgens mij.

Chantal blijkt een harde werker te zijn. Zij pakt alles aan, wat zij aanpakken kan. Tenminste, het is de eerste aflevering nog hé? Maar even alle gekheid op een stokje. Chantal doet het maar wel even allemaal. Dit zie je niet iedereen doen volgens mij. Chantal is hier meer dan geknipt voor. Dus hier gaat vast en zeker een vervolg op komen. Want er zijn zoveel beroepen waar Chantal kan komen werken. Dus dat komt vast wel goed.

Van Chantal Komt Werken word je vrolijk. Het enthousiasme straalt van Chantal af en dat werkt meer dan aanstekelijk. Je voelt de oprechtheid en de eerlijkheid. Volgens mij zou iedereen wel een collega als Chantal willen hebben. Een vrolijk, enthousiast en vooral een collega met een goed gevoel voor humor. Ja die wil iedereen, waar dan ook.

Chantal, ga vooral door met dit soort programma’s. Daar houdt de kijker van!

Chantal Komt Werken is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: &C Media