GTST Klassiekers: Amy draait volledig door en richt ravage aan

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Voor Amy was haar halfzus Nina altijd de betere dochter van Ludo. Langzaam maar zeker groeide er een bepaalde jaloezie voor haar. Dus besloot Amy een duivels plan te bedenken. Als Nina uit de weg werd geruimd zag haar vader haar ook eens staan. Want Amy wilde wel eens uit de schaduw van Nina stappen.

Langzaam kreeg Nina rare berichten. Eerst leek alles heel onschuldig, maar het ging al snel over tot ernstige feiten. Nina had een stalker die haar het leven zuur maakte. Wie kon er nu iets tegen haar hebben? De politie heeft geen bewijzen en kan niet zoveel doen voor de doodsbange Nina. Haar ouders proberen er alles aan te doen om haar te beschermen. 

Redder in nood?

Gelukkig duikt daar Mike ineens op. Hij bekommert zich bijzonder goed over Nina. Hier is Noud dan weer niet blij mee. Hij ziet waar Mike mee bezig is. Alleen is Mike wel helemaal te vertrouwen? Na een tijdje denkt Nina dat hij haar stalker is. Het heeft er alle schijn van dat hij inderdaad haar stalker is. 

Voor Amy is het allemaal heel fijn. Zij ziet toe hoe Nina langzaam alles verliest. Niemand lijkt te geloven dat Nina echt in gevaar is. Dat Mike nu beschuldigd wordt is alleen maar mooi meegenomen. Niemand heeft oog voor Amy en haar plan. Dan gaat al snel de laatste fase in van Amy’s plan. Ze weet Nina te ontvoeren en in de paardenstal te leggen. 

Eenmaal daar is Nina aan haar lot overgelaten. Niemand weet waar Nina is, totdat Mike op de bruiloft van Ludo en Janine opduikt. Hij heeft bewijzen dat Amy de stalker is. Iedereen is in paniek: waar is Nina? Waar is Amy? Mike haast zich naar buiten en ziet Amy net de paardenstal in brand steken. 

Op het nippertje

Hij bedenkt zich geen moment en haast zich de paardenstal in. Daar weet hij Nina te bevrijden, net op tijd voordat de paardenstal in de lucht vliegt. Het huis van Ludo en Janine heeft ook forse schade opgelopen. Het zag er niet goed uit voor Nina. Maar gelukkig heeft ze de aanslag overleefd. Amy werd opgepakt en werd jarenlang opgesloten. 

Mike heeft gekregen waar hij op hoopte. Hij wilde Nina voor zichzelf hebben en kwam tussen haar en Noud in te staan. De liefde heeft overigens niet heel lang geduurd. Nina zag op tijd in wat voor man Mike was. Alleen raakte ze nog wel zwanger van hem. Zij beviel van dochter Nola. Mike kon niet lang genieten van het vader zijn. Hij kwam om het leven bij een parachute ongeluk.