Kandidaten 'Expeditie Man bijt hond' bekend

Kandidaten 'Expeditie Man bijt hond' bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

In NCRV's Man bijt hond zijn zojuist de twee winnaars bekend gemaakt die de 'Expeditie Man bijt hond' gaan leiden. Na meer dan 800 inzendingen zijn de twee expeditieleden Bep en Cyrill de gelukkigen die vanaf morgen drie weken lang voor het programma door het land gaan reizen.

'Expeditie Man bijt hond' is een zoektocht van twee mensen, die elkaar niet kennen, naar de minder bekende trekpleisters die Nederland te bieden heeft.

Cyrill Gerichhausen (45) is een energieke en levenslustige man uit Venlo. Hij heeft in zijn leven de nodige ellende meegemaakt, maar is altijd positief gebleven. "Het wordt tijd om Nederland te ontdekken!" Cyrill heeft jarenlang de wereld verkend met zijn camper, maar van Nederland heeft hij eigenlijk bijna niets gezien. Het lijkt hem dan ook fantastisch om met de Expeditie plekken in Nederland te bezoeken waar hij nog nooit is geweest. Zijn droom is om ooit een zorgboerderij te beginnen op zijn landgoed in Estland.

Bep Welters (52): 'Leven is genieten' is Beps motto. In de weekenden gaat ze los met haar creativiteit en hult ze zich in de meest fantasievolle kostuums. Volgens Bep is het openstaan voor nieuwe dingen het mooiste dat er is. Het lijkt haar dan ook fantastisch om Nederland te ontdekken met de Expeditie en om de kijkers thuis dingen te laten zien die we anders nooit bewonderen. Naast leuke plekjes, hoopt ze ook leuke diertjes tegen te komen op haar reis.

De 'Expeditie Man bijt hond' is volledig transmediaal. Dus niet alleen te volgen via televisie, maar ook via de website www.expeditiemanbijthond.nl en de sociale media. Het publiek kan op deze manier ook invloed uitoefenen op het verloop van de tocht. Ook worden de alternatieve uitjes en trekpleisters op de gloednieuwe app 'Man bijt hond reisgids' verzameld waardoor er uiteindelijk een overzichtelijke 'alternatieve uitagenda' zal ontstaan. Deze app is vanaf nu te downloaden in de Play store en App store.

Expeditie Man bijt hond, vanaf maandag 13 oktober om 18.50 uur op NPO 2