Elroy blikt terug op Expeditie Robinson: ‘Niet erg om oneerlijk te spelen’

Elroy blikt terug op Expeditie Robinson: ‘Niet erg om oneerlijk te spelen’

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De Nederlandse militairen-trainer Elroy oogt stoer met zijn lange haren en tatoeages. Dit maakte hem meteen een topkandidaat voor de overwinning, maar het behalen van de finale viel niet mee. Elroy stond eigenlijk in de schaduw van de oudere Jorik, die veel proeven won. Elroy wilde 'liever oneerlijk winnen dan eerlijk verliezen'.

Elroy piekte echter op het juiste moment en won de eerste proef in de halve finale, waardoor hij de tweede finalist werd. Een finale waarin hij Koen op zijn verzoek hielp, waardoor Koen toch nog een kans kreeg op de overwinning. Hoezo oneerlijk winnen? Wij legde Elory het vuur aan de schenen in Robinson Vragenvuur.

Hoe groot was de teleurstelling om de finale te verliezen? 

“Natuurlijk was ik teleurgesteld om de finale te verliezen, want deze wilde ik winnen. Gelukkig kon ik mij snel berusten in het verlies, want een finale met vrienden kent alleen winnaars.”

Welk gevoel overheerst nu: trots dat je de finale hebt gehaald of teleurstelling dat je de finale hebt verloren? 

“Trots, want de kans dat ik mee mocht doen aan Expeditie Robinson was ontzettend klein en de kans om de finale te halen nog veel kleiner. Ik heb alle dagen mee mogen maken en ben als laatste Nederlander over gebleven en daarom kan ik alleen maar met trots hierop terugkijken.”

Wat had je anders kunnen doen om de finale te winnen?

“Naar mijn mening ontzettend weinig. Als ik meer feeling had gehad met het gooien had dit enorm geholpen, maar zoals je bij de BN’er-editie hebt kunnen zien hebben Hugo en Eva hier ook niet raak gegooid. Des te knapper dat het Thomas twee keer gelukt is.”

Wie gunde jij de overwinning? Of is Thomas de terechte winnaar?

“Van de laatste zes overgebleven kandidaten gunde ik het iedereen. Ik vond het ontzettend jammer dat Jorik de finale net niet wist te halen, maar wie de titel wint is in mijn ogen altijd de terechte winnaar.”

Tegen Het Laatste Nieuws vertelde jij dat je liever oneerlijk wint, dan eerlijk verliest. Waarom win je liever oneerlijk, dan dat je eerlijk verliest?

“Omdat ik ontzettend graag win, maakt het mij niet uit als dit met oneerlijk spel moet. Ik zoek in een spel graag de grenzen op en vind het dan ook leuk om er soms net overheen te gaan om er een overwinning uit te slepen.”

Hoe uit dit motto zich? Heb je tijdens de Expeditie oneerlijke dingen gedaan die wij misschien op tv niet hebben gezien, waardoor je langer in de Expeditie kon blijven?

“Jullie hebben alles gezien, maar iets wat oneerlijk kan lijken is mijn bondje in een bondje in een bondje. Mijns inziens maakt dit het spel juist leuk en dat is dan ook wat ik bedoel met de grens opzoeken in een spel. Zoiets zou ik privé namelijk nooit doen.

Nu je de finale hebt verloren, heb je nu dan alsnog eerlijk verloren?

“Ik vind dat ik eerlijk heb verloren. In de finale heb ik Koen zelfs nog geholpen, dus dat laat zien dat ik na 32 dagen spel spelen langzaam iets liever wordt in het spel.”

Hoe heb je je voorbereid op je deelname aan Expeditie Robinson?

“Ik heb minimale voorbereiding getroffen. Ik ben zelf sportief en outdoor minded en hierdoor ben ik altijd voorbereid op een expeditie.”

Wat was voor jou het mooiste moment tijdens de Expeditie? 

“Het mooiste moment was voor mij dat Jorik van zeewier een boodschap had gemaakt op het strand ter nagedachtenis voor mijn overleden moeder.”

Wat was het aller zwaarste moment tijdens de Expeditie?

“Het zwaarste moment was voor mij dat ik fysiek begon af te takelen door het weinige eten in combinatie met het nipt verliezen van een proef en het tweedegraads verbranden van mijn voeten. Hier moest ik en de teleurstelling van het verlies verwerken en accepteren dat ik aan het aftakelen was. Ondanks de verwonding hoop blijven houden op een eventuele finale werd daardoor een uitdaging.”

Hoeveel gewicht ben je op het eiland verloren?

“Ik ben op het eiland 12 kilo afgevallen. Bij thuiskomst stond de teller op -14 kilo doordat mijn lichaam in het begin nog niet kon wennen aan het andere voedsel.”

Hebben we de echte Elroy gezien in de uitzendingen?

“De echte Elroy die een spel speelt heb je gezien, maar de Elroy achter de speler niet. Niet voor niets heb ik er vele vriendschappen aan overgehouden en hadden velen mij er graag bij.”

Hoe zijn de reacties uit jouw omgeving op je deelname?

“Gelukkig zijn alle reacties ontzettend positief en leuk. Veel mensen hebben genoten van zowel mij als deze editie met onbekende Nederlanders en Belgen. Natuurlijk zijn er online ook negatieve reacties geweest, maar deze neem ik niet serieus. Iedereen die het spel snapt weet dat je verschillende spelers nodig hebt om er een mooie editie van te maken.”

Als je uitgenodigd zou worden om nog een keer mee te doen, zou je dat dan doen?

“Ja, maar iedereen weet dat deze expeditie eenmalig is en dat maakt deelname extra speciaal. Een volgende deelname zou deze prachtige ervaring niet kunnen overtreffen mede door de vriendschappen en het verloop.”

Hoe zou je jouw deelname en de hele ervaring beschrijven? Wat zal je altijd bijblijven?

“Ik zou mijn expeditie omschrijven als een groot avontuur wat met niets te vergelijken valt, ook niet met mijn militaire ervaringen. Wat me altijd bij zal blijven is het voor zo’n lange tijd één zijn met de natuur en te genieten van alles wat daar is.”

Het hele seizoen van Expeditie Robinson NL vs BE is terug te zien op Videoland.