Déze podcasts houden je up-to-date over politiek Den Haag
Bron: Pixabay

Déze podcasts houden je up-to-date over politiek Den Haag

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het was gisteren de derde dinsdag van september, dus Prinsjesdag! En dat betekent dat vandaag in politiek Den Haag de algemene beschouwingen beginnen. Het is al weken erg onrustig in Den Haag, daarom hebben wij de beste podcasts verzameld die jou up-to-date houden over de politiek.

1. De Stemming

Politiek journalisten Joost Vullings en Xander van der Wulp nemen elke vrijdag de Haagse week door. De podcast begon in 2017 met Joost en Max van Weezel, maar in juli 2019 nam Xander het stokje over van Max. De podcast De Stemming zit vol met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

2. Politiek Dichtbij

Het gaat vaak over de kloof tussen politiek en burgers. AD-verslaggevers Leendert Beekman en Tobias den Hartog doen in Politiek Dichtbij precies wat de naam van hun podcast zegt, ze bespreken de actualiteit vanuit een regionaal oogpunt om de politiek dichter bij de burgers te brengen.

3. Afhameren

Elke politiekverslaggever heeft tegenwoordig zijn eigen podcast, ook Wouter de Winther van De Telegraaf. In Afhameren bespreekt Wouter met presentator Pim Sedee het laatste nieuws uit Den Haag. Met wekelijks scherpe analyses, opmerkelijke fragmenten en een blik achter de schermen.

4. De Spindoctors

Een totaal andere podcast over de politiek is De Spindoctors van de EO en NPO Radio 1. Oud-spindoctor Jack de Vries van het CDA en voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters praten je wekelijks bij over de frames en de spins in de politiek. Je kan zelf vragen insturen via podcastradio1@eo.nl.

5. Buitenhof

Al sinds 1995 is Buitenhof op televisie te zien, maar het politieke discussieprogramma is nu ook te beluisteren als podcast. Als je geen zin hebt om op zondagmiddag rond 12:00 uur naar Buitenhof te kijken, kan je de gesprekken dezelfde dag nog los terugluisteren in je favoriete podcast-app.

Welke politieke podcast luister jij het liefst? Laat het ons weten via Facebook!