Hart van Nederland vanaf 15 juni vanuit nieuw decor
Bron: Instagram Sandra Schuurhof

Hart van Nederland vanaf 15 juni vanuit nieuw decor

Geschreven door Daniël Schalk

Hart van Nederland verruilt volgende maand het lichtblauwe decor in Amsterdam voor een greenscreen-studio in Hilversum. Vanaf maandag 15 juni komt het dagelijkse nieuwsprogramma van SBS6 vanuit het gloednieuwe decor. Dat onthult HvNL-presentatrice Sandra Schuurhof op Instagram.

Schuurhof heeft donderdag samen met collega-presentatrice Mirella van Markus alvast warmgedraaid. “Voor de eerste keer presenteren in het nieuwe decor! Groen is het nieuwe zwart”, schrijft Sandra op Instagram bij een niets verhullende foto, waarop je alleen een gigantisch groot greenscreen ziet.

Het lijkt erop dat Hart van Nederland vanuit dezelfde studio komt als Weer.nl, de opvolger van Piet Paulusma. SBS6 heeft de bekende weerman uit Friesland begin dit jaar ingeruild voor drie presentatoren, die het weerbericht presenteren vanuit een virtuele studio met speciale 3D-effecten.

Niet alles in de studio is virtueel. In de Instagram Story van Sandra is een gedeelte van de desk te zien. Als de desk iets te veel in beeld komt, schrikt Sandra. “Ik mag nog niks onthullen. Ik moet even stoppen”, zegt Sandra. Er wordt weinig prijsgegeven, maar volgens Sandra 'wordt het echt heel erg mooi.'