GTST Klassiekers: 'Overleden' Rik blijkt nog in leven in Singapore

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Het leven van Anita stortte volledig in. Net wanneer ze samen met Rik vakantie wilde vieren ging het gruwelijk mis. De zoon van Rik, Job, werd gegijzeld. In ruil voor zijn vrijlating moest Rik drugs smokkelen naar Singapore. Hij had geen andere keuze dan doen wat er van hem gevraagd werd. Maar bij de controle viel Rik door de mand. 

De politie in Singapore pakte Rik op. Anita kon niet geloven wat haar overkwam. Hoe kon Rik nu drugs smokkelen? De toekomst zag er allesbehalve zonnig uit voor Rik. Hij kwam terecht in een cel. De cel moest hij delen met een andere gevangene. Anita moest alleen terug naar Meerdijk. Met grote zorgen keerde ze huiswaarts. 

Dramatische brand

Alsof het niet allemaal erger kon worden. In de gevangenis waar Rik zich bevond brak brand uit. Hij kon geen kant op. Gelukkig wist hij zichzelf in veiligheid te brengen. Zijn celgenoot overleefde de brand echter niet. Daarop volgde een beslissing die Rik nog altijd bij zal blijven. Hij ruilde van identiteit: hij was dus overleden in de cel. 

Deze klap kwam voor Anita heel hard aan. Haar grote liefde was omgekomen. Heel Meerdijk was in rouw om de dood van Rik. Niemand had maar enig idee dat Rik nog in leven was. Gelukkig kreeg Anita troost van een oude bekende. Haar oude liefde, Mickey, was daar voor haar. Hij besloot om Anita te steunen in deze lastige periode. Even leek het erop alsof de twee elkaar weer vonden. 

Mickey’s geheim

Het prille geluk mocht niet heel lang duren. Een mysterieus telefoontje zorgde voor zorgen bij Mickey. Hoorde hij het nu goed? Was het Rik die hij net aan de telefoon had? Rik had de identiteit van zijn celgenoot overgenomen. Deze man werd vervroegd vrijgelaten. Dus Rik was een vrij man, iets waar hij geen rekening mee gehouden heeft. 

Hoeveel geluk kan één man hebben? Maar heel Meerdijk dacht dat hij niet meer in leven was. Hoe bereid je dan je familie en vrienden voor? Alleen Mickey wist de waarheid. Hij kon simpelweg de waarheid niet vertellen. Dus kwam Rik zelf de waarheid maar vertellen. Het zorgde voor een grote shock in Meerdijk. Vooral Anita kon amper geloven wie er voor haar stond. 

Het was een bizarre verhaallijn. Anita en Rik waren een ijzersterk koppel. Zij vonden elkaar elke keer weer terug. De liefde heeft er mede voor gezorgd dat Rik uit de gevangenis kwam. Hij kreeg een tweede kans. Een tweede kans met Anita. De twee hebben veel mooie jaren samen gehad.