GTST Klassiekers: Charlie’s leven wordt volledig op zijn kop gezet

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Voor Barbara breekt een moeilijke periode aan. Zij moet een groot geheim opbiechten aan Jef. Haar dochter Charlie is niet haar dochter. Het blijkt haar nichtje te zijn die ze samen met haar ex-man heeft opgegroeid. In het verleden ging haar ex-man vreemd met Valerie, het zusje van Barbara. Zij is de biologische moeder van Charlie.

Een geheim wat jarenlang geheim bleef. Maar toen was daar de aanrijding van Charlie. Een dronken Robert lette even niet goed op de weg en reed Charlie aan. Zij was op haar beurt aan de telefoon met haar ‘moeder’ Barbara. Maar voor ze het doorhad werd Charlie aangereden en belande bewusteloos langs de weg. 

De bekentenis 

Het enige wat Barbara hoorde was een klap. Valerie was per toeval op de plek van het ongeluk. Zij haastte zich naar haar dochter. Daar kwamen alle emoties naar boven. ‘Mama is bij je’ zei Valerie tegen een bewusteloze Charlie. Barbara was in shock, hoe kon het nu allemaal gebeuren? Het verleden werd langzaam maar zeker naar het heden getrokken. 

Na een periode in het ziekenhuis werd de waarheid dan toch openbaar. Iedereen was in shock om deze bekentenis. Lang heeft Charlie niet willen praten met haar beide ‘moeders’. Maar uiteindelijk wist Charlie wat ze aan beide vrouwen had. De band werd hoe dan ook sterker dan ooit. Alles bleek toch nog goed te komen. 

Noodlottig ongeval

Totdat ze samen vakantie vierden in het buitenland. Een noodlottig ongeval zorgde ervoor dat Charlie zowel Barbara als Valerie aan een bergtop zag bungelen. Beide vasthouden was gewoon te zwaar voor haar. Voor de ogen van Charlie en Barbara viel Valerie naar beneden. Hierdoor groeiden Charlie en Barbara nog meer naar elkaar toe.

De twee werden weer onafscheidelijk. De twee deelden lief en leed met elkaar. Zeker met de geboorte van Valentijn had Charlie een grote steun aan haar ‘moeder’. Ze bleef Barbara altijd zien als haar moeder. Iets mooiers kon Barbara zich dan ook niet wensen.