GTST Klassiekers: ‘Overleden’ Sophia duikt ineens weer op

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Opnieuw is Ludo getuige van een bizar moment in zijn leven. Op de begraafplaats staat hij oog in oog met zijn overleden vrouw Sophia. Tenminste dat dacht Ludo jarenlang. Voor zijn ogen is een auto ontploft waarin Sophia en Stefano zaten. Jaren later bleek dat Stefano nooit in de auto heeft gezeten. 

Dubbelgangster

Vol ongeloof neemt Ludo Sophia mee naar huis. Janine moet toezien hoe een onbekende vrouw in haar huis naast Ludo zit. De gelijkenissen tussen beiden is meer dan bizar. Hoe moet het nu verder? Sophia denkt gewoon verder te gaan met Ludo. Alleen hield ze geen rekening met Janine. Het is voor Ludo overduidelijk dat hij met Janine wil trouwen. 

Hier kon Sophia niet goed mee omgaan. Ze besloot om een plan in werking te stellen. Niet Janine moest met Ludo trouwen, maar zij. Ze moest de plek van Janine innemen. Dat heeft ze dan ook gedaan. Ze wist Janine te overmeesteren en haar plek in te nemen. Niemand leek door te hebben waar Sophia mee bezig was. 

Twee keer Janine

Alleen de (toen kleine) Nina merkte iets vreemds op aan haar ‘moeder’. Hier hield Sophia geen rekening mee. Een kind zou haar plannen toch niet dwarsbomen? Na het ja-woord ontstond er een heel bizar schouwspel op de bruiloft. Janine dook samen met Nina op bij de bruiloftsgasten. Ludo was wederom sprakeloos. Wat was hier nu aan de hand? Hoe heeft het zo gruwelijk mis kunnen gaan. 

Sophia werd ontmaskerd en werd opgepakt. Voor Ludo en Stefano is het een shock om te bevatten wat er is gebeurd. Vlak voor de dood van Sophia kwamen er nog pijnlijke familieherinneringen naar boven. Niet Ludo bleek de vader van Stefano, maar zijn vader. Ludo en Stefano bleken halfbroers te zijn. 

Op het moment van de ontploffing was Sophia zwanger van Ludo. Na het overlijden van Sophia dook Nick ineens op. Hij bleek ook geen lieverdje te zijn voor de familie Sanders. Na een jarenlange strijd om herkenning zit Nick nu vast achter de tralies. Zijn zoon Valentijn gaat nu diezelfde kant op. Momenteel zit de kleinzoon van Ludo vast. De kans dat hij snel vrijkomt lijkt bijzonder klein.