GTST Klassiekers: Marlena is haar leven niet meer zeker

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

De onschuldig ogende Marlena speelde een gemeen dubbelspel. Ze begon als huishoudster bij Ludo Sanders. Al snel werd duidelijk dat ze niet zo onschuldig was. Wat was haar intentie tegenover Ludo? Ze had een geheimzinnige opdrachtgeefster. Het duurde vrij lang voordat bekend werd die haar geheimzinnige opdrachtgeefster was. 

Ondertussen moest Marlena doen alsof ze verliefd werd op Ludo. In werkelijkheid werd ze verlief op een ander familielid. De broer van Ludo, Marcus, stond ineens op de stoep met dochter Kimberly. Al snel kwamen de plannen van de geheimzinnige opdrachtgeefster in gevaar. Dus werden er meerdere aanslagen gepleegd op Marlena. 

De geheimzinnige opdrachtgeefster had nog een pion die zij inzette. De zus van Ludo, Maxime, bleek ook onderdeel van het plan. Alleen was de geheimzinnige opdrachtgeefster even vergeten dat het de zus van Ludo was. De geheimzinnige opdrachtgeefster bleek niemand minder dan Martine Hafkamp te zijn. 

Het lukte haar om wraak te nemen op Ludo. Alleen bleek Ludo haar net een stap voor te zijn. Zijn reactie was allesbehalve mals. Voor Martine was geen plek meer in Meerdijk. Voordat alles uit zou komen sloeg ze op de vlucht. Ze sprong uit een helikoper en is tot op de dag van vandaag vermist, net als Ludo zelf overigens. 

Marlena en Marcus genieten van een leven samen. Zij hoeven niet meer angstig te zijn om Martine. Tenminste, Maxime heeft ervoor gezorgd dat Marlena een andere identiteit kreeg. De kans dat Martine ooit nog terugkeert naar Meerdijk is heel klein. Maar wie weet keren Marlena en Marcus binnenkort wel terug.