Van Giel Beelen tot nieuwe coach The Voice Kids: bijlezen in één minuut
Bron: Instagram

Van Giel Beelen tot nieuwe coach The Voice Kids: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 29 terug.

Giel Beelen verruilt Radio Veronica voor Radio 2

Giel Beelen keert weer terug bij de Publieke Omroep. De radio-dj maakt de overstap van Talpa’s Radio Veronica naar NPO Radio 2, waar hij vanaf oktober de vroege ochtendshow tussen vier en zes uur ’s ochtends gaat presenteren. De programmering van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 wordt vanaf oktober flink vernieuwd. Naast Giel gaat ook radiolegende Jeroen van Inkel gaat aan de slag voor Radio 2. Van Inkel verhuist van de doordeweekse ochtend op Radio 5 naar het weekend op 2.

Suzan & Freek in nieuw seizoen Beste Zangers

Suzan & Freek, Miss Montreal, Tabitha, Wulf, Milow, Diggy Dex en Stef Bos reizen dit seizoen van aan het populaire muziekprogramma Beste Zangers met het Volendamse duo Nick & Simon af naar Ibiza. De presentatie is dit seizoen in handen van Nick & Simon, die Jan Smit vervangen vanwege zijn burn-out. Nick & Simon zijn geen onbekenden in Beste Zangers. In 2009 deed het tweetal zelf mee.

RTL4 gaat knikkeroorlog met SBS6 uit de weg

Er komt toch geen knikkeroorlog in medialand. RTL4 en SBS6 hadden beide plannen voor een knikkerprogramma, maar nu John de Mol zijn plannen doorzet, ziet RTL ervan af. Na het gigantische succes van de RTL4-show Lego Masters, zagen zowel RTL4 als SBS6 een nieuw succes in een knikker-variant. Talpa heeft het programma Marble Mania al officieel aangekondigd, terwijl RTL nog in de voorbereidingsfase zat. Daarom zien zij er nu van af. “Wij laten het bij Lego Masters”, zegt RTL.

Tim Hofman krijgt eigen radioshow op 3FM

Tim Hofman maakt deze zomer zijn eigen radioshow op 3FM. Hij neemt de vrijdagen tussen 16:00 en 19:00 uur over van Frank van der Lende en Eva Koreman. “Ik ben een ontzettende muziekliefhebber en dat kan ik mooi kwijt op de vrijdag op 3FM”, zegt Hofman. Elke week nodigt Tim een bekende gast uit om hem als sidekick te vergezellen. In de eerste uitzending is zangeres Merol Tim’s sidekick. 

Rapper Snelle nieuwe coach bij The Voice Kids

Rapper Snelle wordt coach bij The Voice Kids. Snelle vervangt Anouk. De rapper zal na de zomer plaatsnemen naast collega-rapper Ali B, singer-songwriter Sanne Hans en Ilse DeLange, die Marco Borsato vervangt vanwege zijn burn-out. Het is niet bekend waarom Anouk niet terugkeert in de rode stoel bij The Voice Kids. In mei was de zangeres ook niet fysiek aanwezig bij de finale van de kindervariant van The voice of Holland, omdat zij vanwege haar astma uit voorzorg in quarantaine zat.