Sander Zwiep keert terug op NPO Radio 4
Bron: Janita Sassen / MAX

Sander Zwiep keert terug op NPO Radio 4

Geschreven door Pieter Jongsma

Radiopresentator Sander Zwiep gaat aan de slag bij Omroep Max. Vanaf september is Zwiep elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te horen op NPO Radio 4. Sander Zwiep begon in 2018 al op Radio 4, waar hij voor AVROTROS het programma De Muziekfabriek presenteerde. 

In het radioprogramma Maatwerk dat een opgewekt middagprogramma is met aangename klassieke muziek die perfect aansluit op de middag. Met muziek uit alle windstreken: van Hollands glorie tot hits uit Hollywood.

Sander Zwiep: “Radio is en blijft een prachtig medium. Thuis, onderweg of op het werk: luister drie maten van een symfonie en je bent in Engeland, twee seconden later schildert Schubert een Oostenrijks vergezicht en één welgemikt gitaarakkoord brengt je in Spaanse vervoering. Van lentefrisse Vivaldi tot herfstige Brahms: seizoenen worden rijker via de radio. Muziek zit weliswaar tussen de oren, maar is sterk genoeg om je dag in een ander licht te plaatsen. Op mijn taak als 'muzikale lichtman' op de middag verheug ik me zeer!”

Jan Slagter: “Ik ben ontzettend blij dat we Sander Zwiep mogen verwelkomen. Sander heeft hart voor klassieke muziek en een voorliefde voor radio. In het verleden is gebleken dat hij luisteraars weet te raken, zijn manier van presenteren slaat aan. Ik ben daarom erg trots dat Sander vanaf september, namens MAX, op NPO Radio 4 te horen is.”