Videoland met documentaire over corona-drukte in Brabants ziekenhuis
Bron: RTL

Videoland met documentaire over corona-drukte in Brabants ziekenhuis

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Videoland komt met een documentaire die de coronacrisis laat zien in het zwaarst getroffen ziekenhuis van Nederland. In de documentaire Veerkracht: gevecht tegen corona van filmmaker Marc Pos gaan we terug naar de plek die de hotspot van de crisis was het Brabantse Uden.

Het regioziekenhuis Bernhoven bevond zich plotseling in het epicentrum van een Brabantse corona brandhaard. De camera krijgt vrije toegang terwijl dit ziekenhuis geschiedenis schrijft: artsen, verpleegkundigen en ondersteunende diensten zoals logistiek, techniek en schoonmaak draaien overuren.  

De directie en het Outbreak Management Team zijn in een dagelijks gevecht om het ziekenhuis beschikbaar te laten blijven voor nieuwe patiënten zodat het ziekenhuis niet in code zwart terecht komt. "Het was een bizarre periode. Terwijl heel Nederland binnen zat, gingen mijn collega’s en ik opnamen maken in Uden. We hebben in de afgelopen zes maanden een unieke inkijk gekregen in het epicentrum van coronaland, omdat we al mochten draaien bij de beginperiode van het virus.", vertelt filmmaker Marc Pos.  

Veerkracht: gevecht tegen corona, vanaf 11 september bij Videoland.