Vier mogelijke scenario’s voor Songfestival in Rotterdam
Bron: Daniël Schalk

Vier mogelijke scenario’s voor Songfestival in Rotterdam

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er zijn vier mogelijke scenario’s voor het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Er is nagedacht over hoe het Eurovisie Songfestival in verschillende omstandigheden door kan gaan, bijvoorbeeld als er reisbeperkingen naar Nederland zijn of als Nederland volledig in lockdown is.

De organisatie achter het Songfestival in Nederland presenteerde vanmiddag tijdens een persconferentie vanuit Rotterdam Ahoy de vier mogelijke scenario’s. Met de vier scenario’s wil de organisatie garanderen dat het Songfestival in 2021 niet afgelast hoeft te worden, zoals dit jaar.

De vier scenario’s zijn:

  1. Een normaal Songfestival: Het Songfestival kan plaatsvinden zoals vanouds als alle corona-maatregelen zijn opgeheven doordat er een vaccin of medicijn tegen het coronavirus is.
  2. Op 1,5 meter afstand: Met de 1,5 meter afstand-regel heeft Ahoy plek voor ongeveer 2500 bezoekers. Dat is aanzienlijk minder dan de maximale capaciteit van 15.000 bezoekers.
  3. Met reisbeperkingen: Als er artiesten zijn die vanwege een reisbeperking niet naar Rotterdam kunnen reizen, treden zij op vanuit eigen land, net zoals dit jaar bij het Junior Songfestival.
  4. Nederland in lockdown: Mocht Nederland in lockdown zijn, dan zullen alle landen vanuit hun eigen land optreden. Dit wordt in november ook gedaan tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.

De organisatie achter het Songfestival zal pas begin 2021 besluiten voor welk scenario zij kiezen, zo vertelde Executive Producer Sietse Bakker tijdens de persconferentie. De NPO heeft de ambitie om een Songfestival te organiseren waar zoveel mogelijk bezoekers en deelnemers bij kunnen zijn.