GTST-blog: 'Mogelijke doorbraak in jachthavenmoord'

GTST-blog: 'Mogelijke doorbraak in jachthavenmoord'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond was het feest in café De Koning. Maar na de komst van rechercheur Alex (Michael de Roos) was het feest snel over. Alex kwam namelijk voor Aysen (Dilan Yurdakul). Hij nam haar mee voor een verhoor. Iedereen was verbijsterd over het feit dat Aysen mee moest naar het politiebureau. In het geheim was Aysen bezig om het politieonderzoek te 'helpen'. Maar een valse getuige, Petra, verklapte het geheim van Aysen.

Hierdoor werd Aysen opgepakt in verband met het verstoren van een politieonderzoek. Vooral voor Sjoerd (Guido Spek) komt dit nieuws hard binnen. Zijn vader, Anton (Joep Sertons), heeft bekend dat hij Jan Maes een klap heeft verkocht. De politie denkt dat Anton inderdaad de moordenaar is. Zelf heeft Anton het er bij neergelegd. Maar nu komt het allemaal ineens in een heel ander daglicht te staan. 

Maar ondertussen heeft Aysen nog een geheim. Zij probeerde haar vriendin Zoë (Anouk Maas) te beschermen. Want Zoë weet meer over die fatale avond bij de haven. Volledig in paniek kwam Zoë bij Aysen. Samen met Loes (Beaudil Elzenga) hadden zij een deal gesloten. Niemand mocht van deze avond weten. De gevolgen van deze avond zijn nog altijd voelbaar. Vooral Zoë raakt steeds meer in paniek.

Dankzij Loes zit Anton onschuldig vast. Zij heeft ingebroken bij huize Bouwhuis. Daarbij heeft Loes een tennispas gestolen en in de jachthaven neergelegd. Toen is die (tennis)bal gaan rollen. Anton werd al snel opgepakt en raakte steeds dieper in de put. Het werd zelfs zo erg dat hij inmiddels is gescheiden van Linda (Babette van Veen). Maar dat kwam weer door Linda's dochter Sam (Stijn Fransen).

Linda wilde vechten voor haar huwelijk. Maar voor Anton stond het vast; hij wilde dat zijn gezin doorging met het leven. Daarbij hoorde hij niet meer bij. Zelf wilde Linda hier niets over weten. Uiteindelijk wist Sam de handtekening van haar moeder te vervalsen. Hiermee heeft zij ervoor gezorgd dat haar moeder van Anton is gescheiden. Maar Linda wil dit aan gaan vechten.

Komt er nu na ruim vier maanden eindelijk duidelijkheid over de moord op Jan Maes? Want het leek erop alsof Zoë er achter zat. Maar heeft Zoë er echt mee te maken? Ze was op die bewuste avond bij Jan in de jachthaven. Na een worsteling duwde Zoë Jan in het water. Zij dacht dat ze hem hiermee heeft vermoord. De kans dat Zoë het heeft gedaan is heel klein, toch?

Er is een getuige; Lana. De dochter van Sjors (Melissa Drost) was ook op die bewuste avond in de jachthaven. Zij heeft dingen gezien die zij beter niet had kunnen zien. Maar hierover heeft zij haar mond gehouden. Niemand weet wat zij gezien heeft. Haar gedrag ging in een rap tempo achteruit. Het werd voor Sjors zo onhandelbaar dat ze samen besloten dat Lana bij haar opa en oma ging wonen.

Zoë kon het niet aanhoren dat Aysen vast zat. Zij besloot om naar Alex te gaan. In tranen vertelde zij aan Alex dat zij Jan Maes heeft vermoord. Nu lijkt de hele waarheid rond Zoë, Aysen en Loes uit te gaan komen. Maar welke gevolgen zullen dit gaan hebben? Kan de jachthavenmoord nu eindelijk afgesloten gaan worden? Komt Anton eindelijk vrij? 

Tijdens de cliffhanger van vrijdagavond zijn veel vragen ontstaan. De antwoorden op deze vragen laten nog even op zich wachten. Het beloven spannende weken te gaan worden. Hoe loopt het allemaal af? Dat zal binnenkort duidelijk gaan worden. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL