Heel Holland Bakt Kids: Koekhappende juryleden proeven puzzelkoek
Bron: MAX Roland J.Reinders

Heel Holland Bakt Kids: Koekhappende juryleden proeven puzzelkoek

Geschreven door Sebastiaan Boers

Wat een bijzonder begin van aflevering twee van Heel Holland Bakt Kids. De twee juryleden, Janny en Robèrt, deden aan koekhappen. Het thema was dan ook spelletjes. Dus niet zo heel gek dat de twee gingen koekhappen. Verder deden ze ook nog aan een potje badminton. Gewoon in de tent tussen het bakken door. 

De kids werden hierdoor wel een beetje afgeleid. Want ze moesten zich volledig focussen op een puzzeltaart. Maar ook weer niet, want het was een puzzelkoek. Dat is nog best lastig om te maken. Gelukkig kregen de kids hulp van hun ouders. Alleen stoorde ik me een beetje aan vader Bas. Hij deed net te veel zijn best. Het leek wel alsof hij in de tent stond in plaats van zoon Mees. 

Lastig lezen

Gelukkig was Mees niet op zijn mond gevallen. Tijdens de eerste opdracht wilde hij niets weten van de bemoeienissen van zijn vader. Misschien had Bas meer moeten lezen. Want het vlechtbrood werd wel redelijk goed gebakken, alleen kwam Janny verhaal halen. De opdracht was niet goed uitgevoerd. Het bleek dat er gewoon niet goed gelezen werd. 

Je zou dan denken dat ze hierdoor misschien wel de tent moeten verlaten. Maar niets is minder waar! Mees werd, mede dankzij zijn puzzelkoek, meesterbakker. Hierdoor mocht hij een spelletje uitzoeken voor buiten. Gelukkig voor Mees zijn de opnames in de zomer al opgenomen. Want voor buitenspelletjes is het nu niet bepaald lekker weer hé? 

Stiekem dachten Janny en Robèrt dat de kids volwassenen waren. Want de moeilijke baktermen vlogen je om de oren. De kids keken alsof ze water zagen branden. Misschien kunnen de twee juryleden hier iets meer op letten? Verder doen ze het heel erg leuk samen. Ze nemen het jury zijn heel serieus.

Eigenlijk is het heel erg smakelijk om allemaal te kijken. Ik smul werkelijk van alle lekkere baksels die ik voorbij zie komen. Er zitten echt goede bakkertjes tussen. Je zult straks maar als winnaar uit de tent komen. Dan heb je al een streepje voor op de Heel Holland Bakt tent! Wie weet zien wij de winnaar wel terug in de volwassen tent?! 

Exit

Maar. Er is ook iets minder leuks. Deze week moest er wel iemand naar huis. De keuze viel op Julian en zijn moeder Elma. Julian werd hierdoor zichtbaar geraakt. Gelukkig kwam iedereen hem snel troosten. Dat is toch mierzoete televisie. Zo lief hoe de kids willen troosten. Misschien is dat de kracht van Heel Holland Bakt Kids! 

Heel Holland Bakt Kids is iedere zaterdagavond om 19.30 uur te zien bij MAX op NPO ZAPP.