GTST Klassiekers: Ludo schiet zijn zusje voor de tweede keer neer

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

De strijdt tussen Ludo en zijn zusje Maxime kende een enorm dieptepunt. Nadat Ludo alles afnam wat Maxime had, zwoer zij wraak. Dat deed zij over de rug van Amy, de dochter van Ludo en Isabella. Via een listige actie werd niet Ludo voogd over Amy, maar Maxime. Hier was Ludo woedend over. Hoe kon het nu gebeuren dat Maxime Amy in handen kreeg. 

Fatale confrontatie

Maar op het sterfbed van Isabella werden de documenten getekend. Maxime werd Amy’s voogd. Ludo stond machteloos toe te kijken. Hij besloot verhaal te gaan halen. Van een normaal gesprek was geen sprake. Maxime hield Ludo onder schot en dreigde hem neer te schieten. Ze was woedend op haar broer nadat hij haar alles afnam. 

Ludo bleef echter heel koel onder de dreigende situatie. Hij wist dat Maxime niet op hem kon schieten. Dus werden de rollen al snel omgedraaid. Hij pakte het wapen af en richtte het op Maxime. Zij was doodsbang dat Ludo echt zou schieten. Ze kon het niet laten om hem te provoceren. Iedereen zou zich tegen hem keren. Daarvoor zou Maxime gaan zorgen. 

Tweede schietpartij

Hierdoor verloor Ludo zijn zelfbeheersing. Vol woede besloot Ludo om het wapen te gebruiken. Hij schoot Maxime in haar buik. Hierdoor verloor Maxime al snel haar bewustzijn. De schietpartij heeft Maxime overleefd. Ze herstelde volledig na de aanslag op haar leven. Het was een soort omkeerpunt binnen de familie Sanders. 

Niet veel later herstelden broer en zus hun relatie. De waarheid kwam aan het licht en voorzichtig herstelde de band binnen de familie zich weer. Toch haalde deze schietpartij pijnlijke herinneren naar boven. Ludo schoot als kleine jongen zijn zusje al eens eerder neer. Dat gebeurde toen hij zag hoe hun vader Maxime sloeg. 

Hij kon het niet aanzien hoe zijn zusje werd mishandeld. Hij besloot om te schieten met het wapen van zijn vader. Alleen keek hij niet goed waar hij naar toe richtte. Hij schoot toen per ongeluk zijn zusje neer. Na deze schietpartij werd Maxime uit huis geplaatst. Voor Ludo en zijn broertje Marcus leek het erop alsof Maxime was overleden. 

Jaren later dook Maxime ineens op aan haar eigen graf. Door therapie kwamen de herinneringen bij Ludo weer naar boven. Zijn overleden zusje bleek nog in leven. De twee hielden er een bijzondere band op na. Helaas overleed Maxime tijdens een dramatische brand in Boks. Het was een grote shock voor de familie Sanders. De banden waren juist zo hecht toen het gebeurde.