GTST Klassiekers: Familiegeheim zet familie Sanders op zijn kop

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

De familie Sanders zit heel bijzonder in elkaar. Zo is daar Ludo Sanders. Hij is de meest beruchte inwoner van Meerdijk. Hij bracht met zijn komst naar Meerdijk een schat aan verleden met zich mee. Zo had hij een vrouw en een zoon. Maar zijn vader zat in de onderwereld. Hij zorgde ervoor dat er een aanslag werd gepleegd op het gezin van zijn zoon. 

Voor de ogen van Ludo wordt zijn auto tot ontploffing gebracht. In de auto zaten Sophia en Stefano. Hij dacht dat hij ze voorgoed verloren had. Maar dat bleek toch net even anders in elkaar te steken. Er zat niemand in deze ontplofte auto. Sophia zat op het moment niet in de auto. Zij dacht juist dat zij haar zoon en man kwijt was geraakt. 

'Warm' weerzien

Jaren later komt Ludo achter de waarheid. Eerst blijkt zijn zoon, Stefano, nog in leven te zijn. De ontmoeting is allesbehalve hartverwarmend. Maar de twee bouwen toch een ‘vader-zoon’ band met elkaar op. Dan ineens komt Sophia naar Meerdijk. Zij hoort van het overlijden van Ludo’s vader. Op de begrafenis ziet iedereen elkaar weer. De shock is bijzonder groot. 

Met de komt van Sophia komt ook het verleden weer terug. Sophia durft eindelijk eerlijk te zijn. Ze verteld Ludo wat er vroeger allemaal gebeurd is. Zo is zij misbruikt door Ludo’s vader. Hiervan raakte zij in verwachting. Stefano is hiermee niet Ludo’s zoon, maar zijn halfbroer. Tijdens de ontploffing van de auto was Sophia wel in verwachting. Later krijgt Ludo bezoek van zijn zoon, Nick. 

Shockende waarheid

Het geheim wilde Ludo koste wat kost geheimhouden. Stefano mocht nooit de waarheid te horen krijgen. Maar tijdens een fikse ruzie kan Ludo niet anders. Hij zegt dat Stefano niet zijn zoon is maar zijn broer. Het is een shock voor Stefano. Hoe kan hij nu de broer van Ludo zijn? Hij kan en wil het niet geloven. Hij slaat op de vlucht voor zijn verleden. 

Het mondde bijna in de dood van Stefano. Gelukkig weet Ludo zijn halfbroer op tijd te redden. Daarna maken zij het goed. Voor Ludo is Stefano altijd zijn zoon gebleven. Met Nick heeft Ludo allesbehalve een fijne band opgebouwd. Van hem wilde Ludo niets weten. Maar met Stefano heeft Ludo altijd een warme band gehouden. 

Het was wel even anders toen Janine in verwachting raakte van haar tweede kindje. Niet Ludo, maar Stefano was de vader van Lucas. Dat zorgde weer voor de nodige spanningen in de familie. Maar inmiddels is alles weer goed en is de familie sterker dan ooit. Af en toe komt Stefano zijn familie nog eens bezoeken. 

Deze verhaallijn was ontzettend spannend. Je wilde hoe dan ook weten hoe de vork in de steel zat. Want alle geheimen rondom de familie Sanders zijn allemaal uitgekomen. Sommige geheimen konden beter geheim blijven. Maar toch zijn alle geheimen inmiddels bovenwater gekomen. Want nu is alles toch wel bekend, toch?