Recensie: I Can See Your Voice is bijzonder druk en chaotisch
Bron: RTL

Recensie: I Can See Your Voice is bijzonder druk en chaotisch

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Wat moet je doen met een succes? Dat moet je uitmelken! Tenminste dat is waar RTL 4 aan heeft gedacht. Het succes van The Masked Singer is heel groot. Nu probeert de zender het met I Can See Your Voice. Maar is het een goede zet? Als ik heel eerlijk ben, had ik er meer van verwacht. Het is onwijs druk, chaotisch en soms niet helemaal lekker te volgen. 

Presentator of panellid?

Carlo Boszhard is de presentator van het nieuwe muziekprogramma. Hij had beter één van de panelleden kunnen zijn. Wie weet had hij orde op zaken kunnen zetten. Want het huidige panel is behoorlijk druk. Ik heb ook niet echt het gevoel alsof deze op één lijn zitten. Soms schreeuwen ze zo door elkaar heen, waardoor het niet goed te volgen is. 

Bovendien vraag ik me af waarom er vijf panelleden zijn? Ze zitten ook niet tegenover elkaar, maar een beetje achter elkaar. Een beetje basisschool achtige opstelling. Dat is toch een beetje gek voor zo’n groot muziekprogramma. Waar is de desk? Dat had wellicht een stuk beter gestaan. Ik mis als kijker toch een soort ‘strijd’. Ze spelen nu allemaal met elkaar tegen de kandidaten. Tenminste, dat gevoel heb ik. 

Mix?

De kandidaten moeten de panelleden om de tuin zien te leiden. Wie kan er wel echt zingen? Wie zingt er zo vals als een kraai. Het inschatten of iemand kan zingen is natuurlijk wel een leuk concept. Het is een beetje een geëvolueerde mix tussen Idols en Wie van de drie. Of het gaat werken laat ik even in het midden. Het mist denk ik een beetje een Loretta Schrijver. Want de huidige panelleden bij elkaar is gewoon heel erg druk. 

Daarnaast is er iedere week een gastartiest. Zij mogen zingen met één van deelnemers. Is het een goed optreden en raden de panelleden het, dan is het scoren. Maar zingt de deelnemer vals dan ligt er een geldbedrag voor hem klaar. Jammer dat het concept nu pas bekend is. In de Idols tijd zou dat hele leuke televisie hebben opgeleverd. 

Al met al ben ik voorzichtig positief. Het is niet een programma om terug te kijken na een drukke werkdag. Ik word er een beetje nerveus van. Dat lijkt mij niet de bedoeling van een televisieprogramma. Dus ik denk dat ik I Can See Your Voice de komende weken aan mij voorbij laat gaan. Ik houd het denk ik maar bij The Masked Singer. 

I Can See Your Voice is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.