Ewout Genemans volgt recherche tijdens zaak Nicky Verstappen
Bron: RTL

Ewout Genemans volgt recherche tijdens zaak Nicky Verstappen

Geschreven door Pieter Jongsma

Programmamaker Ewout Genemans maakt voor RTL een tweeluik over de zaak Nicky Verstappen. Hij volgt de recherche en het Openbaar Ministerie tijdens het onderzoek naar de moord in 1998 op Nicky Verstappen.

Ewout is 3 jaar geleden begonnen met het volgen van de zaak, op het moment dat het grootschalig DNA-onderzoek startte. In de documentaire zoomt hij in op de menselijke kant van het onderzoek; wat drijft de rechercheurs en de Officieren van Justitie om aan dit omvangrijke onderzoek te werken?

Ewout krijgt hiertoe unieke toegang om belangrijke momenten tijdens het onderzoek te mogen filmen. “De zaak Nicky Verstappen is een heftige zaak, waarbij de ouders al jaren wachten op antwoorden. Ik heb de unieke kans gekregen om de afgelopen jaren de rechercheurs en Officieren van Justitie te volgen in dit intrigerende onderzoek. Zij werken iedere dag weer gedreven aan deze zaak”, aldus Genemans.

Naast de politie en het Openbaar Ministerie verlenen de ouders van Nicky Verstappen en Peter R. de Vries hun medewerking aan de documentaire. De uitzenddata wordt op een later moment bekend gemaakt.