GTST Klassiekers: Linda ontdekt de ware aard van Meta

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Wanneer Linda aan het werk is, gebeurd er iets bijzonders. Zij heeft een fotosessie met haar medewerkster, Meta, ingepland staan. Wanneer Meta bezig is met zich om te kleden voor de fotosessie komt Linda akelig dichtbij de waarheid rondom Meta. Ze loopt de kleedkamer van Meta binnen en doet een verrassende onthulling. 

Meta heeft tegen iedereen gelogen. Ze is namelijk geen vrouw, maar een man. Linda was even in shock om te zien dat Meta een man bleek te zijn. Het hele leven van Meta wordt hierdoor op zijn kop gezet. Meta had nooit gewild dat het op deze manier naar buiten zou komen. Meteen is Meta bang voor de baan. Zal Linda haar gaan ontslaan? Maar Linda is dat niet van plan. Ze wil juist proberen om Meta binnenboord te houden. 

In de liefde leek Meta het geluk te vinden in Arthur. Maar wanneer de waarheid rondom Meta aan het licht komt, is Arthur alle behalve blij. Hij wil niets meer weten van Meta. Hij wil niet meer in de buurt zijn van Meta. Dat is voor Meta de druppel. Zij wil niet langer in Meerdijk blijven. Ze besluit haar baan op te zeggen en vertrekt. Daarna is er niets meer van Meta vernomen. 

Wel heeft Meta een glansrol in Pittige Tijden gekregen. Carlo Boszhard kroop in de parodie op Goede Tijden, Slechte Tijden in de huid van Meta. De rol van Meta was bijna een hoofdrol te noemen. De echte Meta heeft ook nog kort meegespeeld in Pittige Tijden.