Qmusic sluit dj's opnieuw op in Q-escaperoom
Bron: Qmusic

Qmusic sluit dj's opnieuw op in Q-escaperoom

Geschreven door Pieter Jongsma

Mattie Valk, Marieke Elsinga, Domien Verschuuren en Kai Merckx worden opgesloten in de Q-escaperoom. De dj's worden voor onbepaalde tijd opgesloten en hopen kerst weer thuis te kunnen vieren. 

Mattie, Marieke, Domien en Kai maken dagelijks radio tussen 06:00 en 22:00 uur. Ze gaan net zolang door totdat ze worden bevrijd. Ieder uren horen de dj's een ultrakort fragment van een hit die ooit in de Top 40 heeft gestaan. Ze krijgen ieder hun 'eigen' hit toegewezen en de vier hits zijn samen de 'muzikale code'.

De enige manier om uit de escape room te komen, is het invoeren van de juiste titel + artiest. Op drie vaste momenten per dag krijgen Mattie, Marieke, Domien en Kai de kans om die in te voeren. Hebben ze hun hits allemaal goed? Dan mogen ze de Q-escape room verlaten. De dj's worden voor het betreden getest op het coronavirus en leven in de Q-escape room in isolement.

Tijdens de eerste editie van de Q-escape room in het voorjaar van 2019 kwamen de dj's na ruim vier dagen en nachten vrij. De dj's werden tijdens de Q-Escape Room massaal gevolgd en geholpen door de luisteraars.