Hunted VIPS: Niet alle sporen leveren wat op
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Niet alle sporen leveren wat op

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Na een spectaculair begin vorige week waarin Oussama al snel werd gepakt sloot de aflevering af met de jacht van de Hunters naar een man op een fiets met dezelfde soort kleding als Bilal. Een mooie cliffhanger dus. De vraag was nu krijgt de jager zijn prooi? 

Bilal die duidelijk hard kan rennen was niet de vluchter op de fiets. Op het moment dat de Hunters dit ontdekken zetten ze meteen in op de meest voor de hand liggende mogelijkheden. En een daarvan is dat Bilal naar huis zou gaan, want hij woont er tenslotte dichtbij. En dat klopt al een bus, maar Bilal is er eerden dan de Hunters maar omdat zijn vriendin niet thuis is vertrekt hij daar weer en kan terecht bij een vriend. Maar in plaats van even op adem komen en geduldig wachten tot de Hunters weer vertrokken zijn belt hij zijn vriendin en spreekt af dat zij wat voor hem inpakt en waar hij dat op kan halen. 

En terwijl de Hunters de buurt verkennen omdat ze hem niet thuis aantroffen loopt hij naar de ontmoetingsplek met zijn vriendin en loopt nietsvermoedend zijn noodlot tegemoet. Plotseling zien de Hunters hem lopen en weer volgt een sprint maar dit keer tevergeefs. Bilal is de tweede BN-er die gepakt wordt. Hij krijgt nog wel een compliment dat hij hard kan hollen, maar daar heb je dan ook niets aan. 

De 3 andere teams doen het echter goed. Klaas en Dennis die inderdaad aardig wat aflachen hebben onderdak en weten aan de hand van de coördinaten de noord – zuid lijn van hun extractiepunt te bepalen. Maar ook de Hunters hebben deze gegevens uit de spullen van Bilal en Oussama. Terwijl Birgit en Kim deze gegevens weliswaar ook hebben, maar de lijnverbinding niet zien en vermoeden dat ze uit een van twee extractiepunten mogen kiezen. 

De Hunters zijn ondertussen druk bezig om verbindingen te leggen en sporen te zoeken. De vlucht van Klaas en Dennis hebben ze aardig weten te bepalen en als ze via een thuisbezoek bij Klaas zijn computer in bezit krijgen weten ze snel zijn wachtwoorden en zoekgeschiedenis te vinden. En er is een paadje wat Klaas goed bekeken heeft. Dat paadje in Den Oever loopt van het punt waar ze aan wal gingen naar een camper parkeerplaats. En ook dit klopt als een bus zo zijn de twee gelopen maar ook dit spoor brengt de Hunters niet dichter bij deze twee goedlachse vrienden.

Ook bij Fajah en haar dochter Irem is er een spoor, de ex van Fajah, Daan van Dijk, die de twee dames geholpen heeft in hun vlucht. En uiteraard krijgt Daan een bezoek. Hierbij wordt Daan geconfronteerd met data van de ANPR-camera’s. Maar Daan weet van niets en kan niet verklaren waarom zijn auto op de afsluitdijk en verder in het Noorden is gespot. Sterker nog, die informatie klopt niet bezweert hij. Dus ook dit spoor levert niet meteen iets op. 

Birgit en Kim, die hun vlucht perfect gepland hebben, met een zichtbaar vertrek bij de veerboot waar ze in een kleine zwarte auto stappen, om kort daarna in een opvallende grote auto te stappen, zijn onvindbaar. Ze komen in met een geleende auto aan bij vrienden waar ze kunnen overnachten. Hier lenen ze een auto om te gaan pinnen in een dorp een stuk verderop. Het pinnen zorgt weliswaar voor een hit, maar op de beelden wordt wel een opvallende rond rijdende auto gezien maar ook die levert niets op. 

Kortom alles gaat voorspoedig voor de andere 3 teams. De Hunters besluiten in te zetten op de managers van de BN-ers want ja elke BN-er heeft een manager. Deze worden in kaart gebracht net als het uitgebreide netwerk van Kim en Birgit. Maar ja waar begin je in zo’n uitgebreid netwerk?