De Verraders: Totale verbijstering!
Bron: RTL / William Rutten

De Verraders: Totale verbijstering!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Dan is het kort na 23.00 uur en ga je nog even een column tikken over De Verraders en dan besef je dat er heel veel is gebeurd vanavond!

Vol verwachting klopte het hart van Holly en Kees omdat zij Samantha uitgenodigd hadden om verrader te worden. De cliffhanger van vorige week. Ik had verwacht dat Samantha het zou doen, maar ze deed het met overtuiging. En bij Holly en Kees aangekomen ga ze meteen aan dat ze hun ook verdacht en als volgende voor Holly wilde gaan. En plotseling kregen Holly en Kees het gevoel dat ze het paard van Troje binnen hadden gehaald. En kregen ze spijt en begonnen ze alle twee al te filosoferen om Samantha voor de bus te gooien.

Maar de niets vermoedende rest zat aan het ontbijt af te wachten wie was vermoord. De verwachting was duidelijk: Samantha. Maar ja die stapte dus de ontbijtzaal binnen met totale verbijstering tot gevolg. Wie dan was nu de vraag? De verwachting veranderde en het werd Loek die vermoord zou zijn, maar ook Loek stapte de ontbijtzaal binnen! En weer totale verbijstering, iedereen werd stil en Francis sprak de profetische woorden: ‘dan is er een verrader bij’. 

Kees reageerde erg enthousiast op het binnenkomen van Loek, en deze ‘bromance’ werd als gemaakt ervaren. Tijl komt uiteindelijk binnen en geeft aan hoeveel getrouwen en verraders er nog over zijn. En dan is het voor allen echt duidelijk. Een getrouwe is verrader geworden en de meest logische keuze lijkt Samantha. Omdat iedereen verwacht had dat zij vermoord zou worden.

Tijl kondigt aan dat in het kader van de ontwikkelingen vandaag ‘het grote verradersspel gespeeld zal worden’. 3 auto’s met deelnemers krijgen multiple choice vragen over verraders voorgeschoteld de keuze van antwoord bepaald je rijrichting. Het trio Samantha, Loiza en Chantilla maken direct de verkeerde keuze en kunnen dat niet meer goed maken. De twee teams met Francis ‘Lauda’ als chauffeur en Kees als chauffeur maken de juiste keuzes of ontdekken snel genoeg dat ze fout zitten en weten dat dan nog te corrigeren. Beide teams bereiken Tijl en verdienen zilver.

Na deze ‘rustige’ puzzeltocht volgt de raad waarin iemand wordt weggestemd, en uit het onderlinge gekonkel onderweg blijkt dat Kees onder vuur zal komen te liggen. Samantha heeft gezegd voor Kees te gaan om Holly en Kees uit elkaar te halen omdat ze bang is anders te verliezen. Kees is bang voor Samantha en wil har eigenlijk weg hebben. De stemming wordt behoorlijk beïnvloed door Barbara die iedereen eraan herinnert dat ze steeds Steven verdenken maar dat die knoop nooit doorgehakt is. En dat moet vandaag maar eens gebeuren om duidelijkheid te krijgen. 

De keus gaat dus tussen ‘onhandige’ Steven en sluwe Kees. De laatste en beslissende stem blijkt dan voor Samantha te zijn en waar het damesverbond erop rekent dat Samantha voor Kees zal kiezen, kiest ze ook tot Kees zijn verbijstering voor Steven. En als Steven bekend maakt dat hij getrouwe is, is er weer de totale verbijstering. 

Maar Samantha blijft voorlopig de gemoederen bezig houden want Chantilla en Francis vinden haar ommekeer erg verdacht. Het blijft ook volgende week nog even het verhaal van Samantha! 

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!