De Verraders: Het paard van Troje
Bron: RTL / William Rutten

De Verraders: Het paard van Troje

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het ontbijt bracht weer de gebruikelijke avonturen met zich mee, blijdschap om degene die er nog inzaten en twijfels over wie vermoord was. Schitterend waren de blikken van Francis toen Holly binnen kwam. En weer knuffelde Loek alle vrouwen. Denkt hij dat als hij de nationale knuffelbeer wordt dat de vrouwen hem niet wegsturen? 

Deze dag zou draaien om eten en niet eten. Er zijn 2 schilden te verdienen voor menden die niet willen eten. De eerste vinger omhoog is van Francis, maar er zijn meer kandidaten dus uiteindelijk mag Francis de twee aanwijzen en kiest ze voor Loiza en Loek. 

En als er weer een Limburgs kasteel wordt bezocht blijkt dat er gekookt moet worden door iedereen m.u.v. Loek en Loiza. Het worden 3 stoofpotjes, Limburgs Zuur vlees, hachee (uit Brabant) en Vlaamse hachee met o.a. het bier van een van mijn favoriete brouwers, Leffe.  Bij het eten worden ook 2 Limburgse wijnen geschonken en Loiza en Loek moeten proeven en raden wat ze proeven. Raden ze het goed verdienen ze zilver. Raden ze het fout dan verdienen ze niets. De wijn gaat goed, het eerste stoofpotje gaat ook goed en dan blijven over Limburgs zuur vlees en de Vlaamse Hachee. Als Limburger die een hekel heeft aan zuur vlees (ja ook die Limburgers zijn er) dacht ik dat wordt een makkie. Zuur vlees is zo herkenbaar zuur. 

Loiza en Loek kiezen zuur vlees, ik telde het zilver al, maar tot mijn grote verbazing hadden ze het fout. Dus wel schilden maar geen zilver.

En dan volgt het gekonkel, wie stem je weg in de raad? Wie kan je vertrouwen? O f wie vertrouw je onterecht? Loek heeft gedurende de dag al een balletje opgegooid bij Kees, waarvan hij denkt dat het een verrader is. Simpel gezegd stelde hij als ik een verrader was zou ik een getrouwe erbij betrekken om samen de finale te halen.

Kees wordt genoemd, Holly wordt genoemd en Francis, Chantilla en Samantha besluiten eerst Kees, dan Holly en dan Loek eruit te gooien. Kees en Holly hebben Samantha uitgenodigd om mede verrader te worden en hiermee hebben ze het paard van Troje binnen gehaald! En wie zijn klassiekers kent…..

Tijdens de raad wordt Kees weggestemd.  Hij is redelijk emotioneel na afloop en alle getrouwen zijn super enthousiast. De 2e verrader is ontdekt en eruit gewerkt. En dan er de stemming van de verraders. Holly wil iets anders dan Samantha, die het hard speelt en Holly besluit dat ze Samantha dan maar moet vertrouwen. ‘Foutje, bedankt’. 

En het slotwoord is van Samantha, die eigenlijk aangeeft dat zie niets anders kan dan Holly de volgende keer voor de bus te gooien gezien haar afspraak met Francis en Chantilla. Goed gespeeld hoor meid. Die onschuld van ‘ik kan eigenlijk niet anders’. 

De Grieken behaalden een gigantische overwinning met het paard van Troje. En als Holly en daarna Loek eruit gewerkt worden, dan tja…. Volgens mij houdt Samantha van paarden en heeft ze een eigen paard? Hoe noemt ze dat paard? Troje?