De Verraders: Fout op fout
Bron: RTL / William Rutten

De Verraders: Fout op fout

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Deze aflevering van De Verraders begon weer met de gebruikelijk ontbijt perikelen. Wie is er nog en wie is weg. Toen Holly binnenkwam werden de emoties haar even te veel. Oprechte emoties denk ik maar ok hier werd door sommige deelnemers aan getwijfeld.

Maar er wordt aan veel getwijfeld, maar duidelijk is dat Holly door het meidenverbond tot de dood is veroordeeld. Als blijkt dat er met de opdracht niet alleen zilver is te verdienen maar ook een schild verwacht je dat iedereen op scherp staat. De deelnemers moeten op bölkes schieten die in een hoge hark staan. Een Limburgse traditie. Je kunt bölkes bij elkaar wegschieten. Degene met de meeste bölkes over krijgt het schild. 

Francis begint vol op Holly en Loek omdat ze die beide verdenkt. En daarna ontwikkelt zich een vreemd patroon. De deelnemers schieten op elkaar maar ontzien Samantha want die heeft nog nooit een schild gewonnen. Is dit een sociale activiteit geworden of willen we een paar kilo zilver winnen?

Een onbegrijpelijk fout om Samantha dit zonder nadenken in de schoot te gooien. Maar ja fouten worden er volop gemaakt. De grootste fout hebben Kees en Holly gemaakt door Samantha uit te nodigen de derde verrader te worden. Een kapitale fout! Kees heeft de fout gemaakt door Loek met wie hij een goede band had niet in vertrouwen te nemen om van Samantha af te komen. Holly heeft de kapitale fout gemaakt door haar vriendin te vermoorden en Samantha te vertrouwen. 

Maar het kwaad is dus geschied. Samantha wint het schild en niemand zal zich dus verbazen dat zij er bij het ontbijt nog is. En tijdens de raad gooien Loiza en Chantilla vol overtuiging Holly voor de bus. Holly en Loek gaan voor Francis en de beslissende stem ligt bij Samantha en die heeft een heel mooi verhaal waarom ze Holly niet vertrouwt en maakt Holly haar verbanning definitief. 

Dus de 3 originele verraders liggen eruit en de nagekomen verrader Samantha zit in een zetel naar de finale. Samantha blijft zichzelf overtuigen dat ze het niet anders had kunnen spelen. Ik geloof echter dat ze dit wel had gekund, al bij het verbannen van Kees en naderhand door Holly niet zo nadrukkelijk te noemen.

Ik hou niet van opera en niet van het Nederlandse lied. Ik ben een hardrocker in hard en nieren en moest bij Samantha steeds terug denken aan een van de favoriete nummers uit mijn hardrockjeugd. ‘Backstabber’ van de band Hellion, heel toepasselijk een band met een zangeres. Maar ook de O’Jays hebben in de jaren 70tig dit al voorzien en gezongen over een ‘backstabber’.

Het begin van dit nummer van de O’Jays is: 

All the time they want to take your place
The back stabbers (back stabbers)
(They smilin' in your face)

Met nog een aflevering te gaan hebben we het damesverbond van Samantha, Loiza, Chantilla en Francis en de alle dames knuffelende ‘natte Twan’ Loek.

Vermoord Samantha Loek of blijkt ze weer een ‘backstabber’ en vermoord ze een van de dames uit haar verbond?  Als Samantha overdenkt wie ze gaat vermoorden komt Tijl op bezoek en constateert dat Kees en Holly wel het paard van Troje binnen hebben gehaald. Maar die conclusie heeft half Nederland al getrokken.