De Verraders: Slim of geslepen?
Bron: RTL

De Verraders: Slim of geslepen?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De laatste aflevering met aan het begin nog 5 deelnemers over. Loek, Chatilla, Loiza, Francis en Samantha. Maar al snel blijkt bij het ontbijt dat niet Francis vermoord is. Dit verwachtte eigenlijk iedereen. Maar Loek is vermoord en het viertal dames gaat verder. 

Er zijn een aantal opdrachten te spelen waarin zilver ingezet en verdubbeld kan worden. Die opdrachten worden gespeeld in een voormalig NAVO hoofdkwartier in een grot. Er is een bowling met etalagepoppen, een opdracht met ene laserstraal, een opdracht met morse signalen en een opdracht met oude bekenden. De 4 overgebleven dames werken prima samen en weten in 3 opdrachten hun inzet van 2 zilverstaven te verdubbelen.

Maar vanaf het begin is de super verrader Samantha al weer bezig met haar plannetjes. Ze weet dat Francis op haar zal stemmen, ze weet dat Chatilla haar trouw blijft en dus moet ze zorgen dat Loiza ook Francis zal verbannen want dan zit Samantha in de finale. Dus regelt Samantha dat ze met Loiza in de auto zit.

Francis doet verwoede pogingen Loiza en Chatilla te overtuigen dat Samantha de verrader is. En vraagt in een gesprek met Loiza die haar verdenkt en twijfelt tussen haar en Samantha wie ie er slim en wie geslepen dat is een verschil.

Maar tijdens de raad kiest Frncis voor Samantha en Samantha voor Francis. En zowel Loiza als Chatilla kiezen voor Francis die daarna bekend maakt dat ze ene getrouwe is. 

En dan volgt het finalespel met een schitterende twist. Alle drie de overgebleven dames moeten aangeven met wie ze de finale willen spelen. Het tweetal dat elkaar kiest speelt de finale. En dan komt de twist. De 2 finalisten moeten opschrijven of ze trouw zijn of een verrader. 

Schrijven beide trouw op dan verdelen deze twee de 22 kilo zilver die gewonnen is. Schrijft een trouw en de ander verraad dan wint degene die verraad schrijft al het zilver. Maar schrijven beide verraad dan gaat het zilver naar de overgebleven kandidaat die niet gekozen is om de finale te spelen. Dus als je de finale speelt kun je alles nog verliezen!

Tijdens het diner worden de dames een voor een weggeroepen en worden ze geadviseerd door 3 al eerder verbannen of vermoorde kandidaten. De twee dames die dan aan het diner blijven sluiten uiteraard bondjes. Of in het geval van deze dames een ‘pinky promise’ .

Loiza zweert met Samantha naar de finale te willen en trouw te stemmen. Samantha beloofd dat ook. Chatilla zweert met Samantha naar de finale te willen en trouw te stemmen. Samantha beloofd in stijl dat ook te doen. Dus pleegt Samantha weer verraad. Ze kiest voor Chatilla en zet Loiza dus buitenspel. 

En dan voordat Chatilla en Samantha moeten kiezen voor verraad of trouw geeft Tijl aan dat de verrader zich bekend moet maken. En Samantha is opgelucht dit te mogen doen.

Chatilla maakt haar keuze, Samantha maakt haar keuze en dan mag Chatilla haar keuze bekend maken. Ze heeft trouw gekozen en ik denk onmiddellijk: ‘domme doos’ Samantha kiest verraad en dan heb je niets. Had nu gekozen voor verraad dan had Samantha in ieder geval niets gehad.

En dan mag Samantha haar keuze bekend maken en tot mijn en mogelijk ieders verbazing heeft ze gekozen voor trouw en dus delen zij en Chatilla de 22 kilo zilver. 

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!