Dít zijn de leukste podcasts over het EK voetbal
Bron: Pixabay

Dít zijn de leukste podcasts over het EK voetbal

Geschreven door Liam Rensink

Je hoeft helemaal niks van het EK te missen, want er zijn verschillende podcasts waarin je wordt bijgepraat over het laatste nieuws of die je in de Oranje-stemming brengen. Wij hebben de leukste geselecteerd.

1. FC Afkicken

FC Afkicken maakt tijdens dit EK elke dag verschillende podcasts. Naast dat ze elke avond de podcast EKDaily hebben, waarin het laatste nieuws en de wedstrijden van de dag worden besproken, wordt elke ochtend met een wisselende gast het voetbalnieuws uit verschillende kranten doorgenomen. 

2. Warming Up

Ook al is het EK voetbal inmiddels al bijna een week bezig, blijft deze podcast een aanrader. In deze podcast haalt Humberto Tan met afwisselende gasten herinneringen op aan het Nederland elftal. Wekelijks kiest hij samen met een oud-voetballer een wedstrijd uit de historie en blikt hierop terug. 

3. Hard Gras

Hard Gras staat onder de liefhebbers al bekend als een van de betere voetbaltijdschriften van Nederland, maar tijdens dit EK voetbal zijn de mannen te beluisteren. Het is een podcast met veel bekende namen met onder andere Mathijs van Nieuwkerk, Henk Spaan, Hugo Borst en Frank Heinen. 

4. De Derde Helft

De Derde Helft is in tegenstelling tot de andere podcasts iets meer op de inhoud gericht. Naar eigen zeggen hebben ze sterke analyses en slappe humor. Normaal gesproken richt deze podcast zich op de Eredivisie. Nu hebben ze EK-fé waarin ze twee keer per week met een gast het laatste nieuws wordt besproken. 

5. De Klassieker 

Voetbal is volgens Radio 4-dj Carine Lacor onlosmakelijk verbonden aan klassieke muziek. In de podcast De Klassieker gaat de presentatrice van De Muziekfabriek op reis door de tijd met als bestemming een kruispunt van voetbal en klassieke muziek. Elke aflevering staat een ander jaartal centraal.

Welke podcasts luister jij graag? Laat het ons weten via Facebook!