Dit zijn de gezelligste podcasts tijdens en na de Tour de France
Bron: Pixabay

Dit zijn de gezelligste podcasts tijdens en na de Tour de France

Geschreven door

Van zaterdag 26 juni 2021 tot zondag 18 juli 2021 staat de Tour de France weer op het programma. Tot na de finishlijn in Parijs hoef jij niks te missen, want er zijn verschillende podcasts waarin je wordt bijgepraat over het laatste nieuws rondom de Tour de France. Wij hebben de leukste op een rij gezet!

1. De Kopgroep Wielerpodcast

In de tourpodcast De Kopgroep Wielerpodcast van NPO Radio 1 word je door Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets dagelijks bijgepraat over de Tour de France. Naast de gereden etappe is er aandacht voor wat het routeboek nog in petto heeft. Mart Smeets blikt terug op zijn vervlogen tijden en de luisteraar kan in de rubriek De Natte Vinger de winnaar voorspellen.

2. In Het Wiel

In Het Wiel is een podcast van het Algemeen Dagblad over wielrennen met oud-wielrenner Thijs Zonneveld, sportpresentator Hidde van Warmerdam en interessante gasten uit het wielerpeloton. Elke ochtend tijdens de Tour nemen de presentatoren je mee en blikken zij vooruit op de dag.

3. De Rode Lantaarn

De Rode Lantaarn is een podcast van de website Het is Koers voor wielrenkijkers met Tim de Gier, Willem Dudok en Jonne Seriese. Een podcast met voor- en nabeschouwing, interviews en met heel veel gezelligheid.

4. Fiets Podcast

De Fiets Podcast is een podcast van Fiets Magazine en Procycling. Zij bespreken iedere maand de nieuwste snufjes, discussiƫren over welk materiaal echt een toegevoegde waarde heeft en de mooiste fietsen. Met de officiƫle Tour de France-gids op tafel blikken Thomas Olsthoorn (Procycling), Elias de Bruijne (Fiets), Marc de Maar en host Benjamin de Bruijn vooruit op de etappes.

5. Een podcast over wielrennen, Arriere de La Course

De wielerpodcast Arriere de La Course wordt gehost door drie wielergekken die alles volgen vanaf de bank voor de televisie. De hoofdrolspelers van deze podcast zijn Michiel Beemster, Wilco Kenter en Peter Koning. Als je naast de Tour de France ook zin hebt in de gezelligste wielerpraat, dan ben je bij Arriere de La Course op het juiste adres.

Welke podcast vind jij het leukst? Laat het ons weten via Facebook!