Deze week in GTST: Janine komt in een levensgevaarlijke situatie terecht
Bron: RTL / Geert de Lange

Deze week in GTST: Janine komt in een levensgevaarlijke situatie terecht

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Elke maandag blikt Sebastiaan vooruit op de komende week in GTST.

De wereld van Janine zakte even onder haar voeten weg. Indra dook ineens weer op met een slechte boodschap. Zij heeft alles verteld aan Richard. Hij is volledig op de hoogte van het spel van Janine. Het leven van Janine staat daarmee op het spel. Vooral Ludo is niet te spreken over de werkwijze van Indra. 

Hij probeert om Richard in te palmen. Op geheel eigen wijze hoopt hij Richard zo ver te krijgen om Meerdijk te verlaten. Hier wil Richard natuurlijk niets van weten. Voor hem is de strijd nu pas begonnen. Nadat hij opnieuw misbruik maakte van Indra, leeft hij nu op haar kosten. Hij heeft het geld van Indra meegenomen en neemt het er lekker van.

Ondertussen doet Janine een poging om het bij te leggen met Billy. Zij is van plan om haar excuus aan te bieden. Helaas heeft dat niet het gewenste resultaat. Billy draait volledig door het lint en vliegt Janine aan. Heel even lijkt het erop alsof het laatste uurtje van Janine erop zit. Met de handen van Billy om haar nek moet Janine vechten om te overleven. 

Loslaten is niet iets wat Billy van plan is. Gelukkig lukt het Janine om zichzelf te bevrijden. De impact is goed zichtbaar. Voor Billy lijkt er ook iets te zijn geknapt. Beide vrouwen zijn het over eens dat de strijdt moet stoppen. Dat lijken de twee ook met elkaar te hebben afgesproken. Alleen beste vriendinnen zullen ze niet meer worden. 

Ludo schrikt zich rot als hij Janine ziet. Wanneer hij het verhaal hoort, wil hij Billy meteen aanpakken. Niemand komt aan de vrouw van Ludo. Maar Janine wil dat de strijd echt ophoudt. Het is nu meer dan genoeg geweest. Beide partijen hebben elkaar nu wel genoeg geraakt, zou je bijna kunnen denken. 

Voor Billy is het nu echt duidelijk. Ze mist Richard in haar leven. Zij wil niets liever dan hem vergeven. Alleen is daar één ding voor nodig. De eeuwigdurende strijdt moet nu echt klaar zijn. Alleen weet iedereen dat het pas net is begonnen. Zowel Ludo als Richard gaan zich nooit aan hun woord houden. Een strijdt die mogelijk alleen maar verliezers kent… 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.