GTST-blog: Leven Janine op zijn kop door borstkanker

GTST-blog: Leven Janine op zijn kop door borstkanker

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Sebastiaan volgt de ontwikkelingen in Meerdijk op de voet. Om de week schrijft hij een GTST-blog over de gebeurtenissen in de bekende soapserie van RTL4.

Het leven van Janine (Caroline De Bruijn) werd in één klap veranderd. Toen zij een knobbeltje in haar borst ontdekte, wist ze dat het mis was. In het ziekenhuis werd snel duidelijk dat het om borstkanker ging. Meteen nam Janine haar vriend Anton (Joep Sertons) in vertrouwen. Niemand mocht iets weten over haar ziekte. 

Ludo (Erik de Vogel) denkt juist hele andere dingen. Hij heeft het vermoeden dat zijn ex-vrouw een affaire heeft met Anton. Zelfs Linda (Babette van Veen) twijfelt aan haar man. Zou het kunnen dat haar man weer vreemd gaat? Snel maakt Janine een einde aan de roddels. Iedereen is in shock om Janine’s ziekte. 

In het ziekenhuis leert Janine Eva kennen. Eva is een bijzondere vrouw met een geheel eigen kijk op de wereld. Bij haar is ook borstkanker geconstateerd. Samen krijgen ze een bijzondere band. De twee maken allerlei plannen om de ziekte de baas te blijven. Maar helaas ziet het er bij Eva anders uit. Bij haar zijn uitzaaiingen gevonden. Dat is een shock voor Janine, hoe gaat het nu verder?

Al snel besluit Janine om Eva in huis te nemen. Samen hebben ze de grootste lol. Maar de gezondheid van Eva holt achteruit. Zij wil op deze manier niet leven en plant een afscheid. Janine wil niets liever dan alles regelen. Zo staat er een modeshow op het programma. Eva is zelf te zwak om te helpen, dus neemt Janine de taak op zich. 

Na de modeshow groeien Janine en Ludo weer naar elkaar toe. Janine laat hem toe in haar strijd tegen de slopende ziekte. Iedereen is een grote steun voor haar. Vlak na de modeshow gaat het snel achteruit met Eva. Het lijkt wel met de dag slechter te worden. Wanneer Janine even de deur uit is voor een boodschap, overlijdt Eva. 

Janine is kapot van verdriet. Haar goede vriendin is helemaal alleen overleden. Gelukkig is Ludo er om haar te troosten. Samen regelen ze een bijzondere uitvaart. Eva wordt herdacht door veel vrienden van Janine. Iedereen wil haar hiermee troosten. Na de uitvaart moet Janine weer aan zichzelf denken. 

Voor ze het weet staat er weer een chemo op het programma. Ze merkt dat het haar meer moeite kost. Gelukkig komen Lucas (Ferry Doedens), Nina en Ludo in het ziekenhuis om haar op te vrolijken. Met succes, de glimlach verschijnt weer op haar gezicht. Ze is klaar om te strijden tegen haar ziekte!

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20:00 uur te zien bij RTL4.