GTST Zomer-blog 2017: #8 Ludo en Janine

GTST Zomer-blog 2017: #8 Ludo en Janine

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zakenman Ludo (Erik de Vogel) leert per toeval Malena (Miryanna van Reeden) kennen. Het blijkt het nichtje te zijn van zijn vaste huishoudster mevrouw Zwart. Maar de beiden lijken elkaar meer dan alleen leuk te vinden. De twee krijgen dan ook snel een relatie. Ludo's dochter Nina (Marly van der Velden) is meteen fan van Malena. Langzaam maar zeker dringt Malena het huis van de familie Sanders in.

Ook Janine (Caroline de Bruijn) hoort van de relatie tussen Ludo en Malena. Zij lijkt in eerste instantie in shock, maar accepteert de relatie. Zij is voor een moment gelukkig met Rik (Ferry Somogyi). Maar diep van binnen weet Janine dat deze relatie geen kans van slagen heeft. De relatie is alweer voorbij, voordat die ooit echt begonnen is. Diep van binnen houdt Janine nog altijd van Ludo. 

Maar Ludo heeft alleen ogen voor Malena, zo lijkt het. Malena heeft op haar beurt een dubbele agenda. Zij blijkt voor iemand te werken die Ludo kapot wil maken. In het geheim heeft Malena gesprekken met ene Maddie. Wie deze Maddie is, is lange tijd onduidelijk. Het plan van Maddie lijkt steeds erge vormen aan te nemen. Langzaam maar zeker moet Ludo alles en iedereen om zich heen kwijt rijken.

Als eerste moest Janine vertrekken. Zij kreeg een baan aangeboden in Amerika. Na lang overleggen besloot Janine om de baan aan te nemen. Toen Ludo van de plannen hoorde, wilde hij niet dat Janine zou vertrekken. Op het laatste moment weet Ludo Janine tegen te houden. Hij verteld Janine over zijn ware gevoelens. De twee vallen elkaar weer in de armen. De liefde blijkt weer helemaal terug te zijn.

Deze gebeurtenissen zorgt voor ergernis bij Maddie. Zij moet hierdoor haar plannen wijzigen. Ludo laat Malena weten dat hun relatie voorbij is. Toch blijft zij nauw betrokken bij de familie Sanders. Het plan om Ludo ten gronde te richten blijft doorgaan. Steeds meer gaat Ludo merken dat er rare dingen gebeuren met zijn bedrijf. Er is iets gaande, maar wat?

Dan ineens staat Ludo's broer, Marcus ( Hugo Metsers) weer op de stoep. Hij heeft zijn dochter Kimberly (Britt Scholte) bij zich. In het begin wil Ludo niets weten van zijn broer. Toch besluit hij om hem een baan aan te bieden bij Sanders Inc. Marcus moet gaan samenwerken met Bing (Everon Jackson Hooi), Ludo's schoonzoon. Dat zorgt ervoor dat Malena een nieuw plan heeft.

Zij weet op sluwe wijze achter een kopie van de ID-kaarten van Marcus en Bing te komen. Nu is zij weer een stap dichterbij om Ludo kapot te maken. Opnieuw krijgt Ludo een dreun te verwerken. Zijn bedrijf komt negatief in het nieuws. Hij kan niets anders doen dan Marcus en Bing ontslaan. De twee doen er alles aan om hun onschuld te bewijzen. Helaas vinden zij geen bewijzen die hun vrijspreken.

Op dat moment keert Maxime (Marjolein Keuning) terug uit Frankrijk. Precies op het moment dat Ludo het zwaar heeft, is zijn zus terug. Het blijkt dat Maxime ook contacten heeft met Maddie. Zij laat aan Malena weten dat zij moet vluchten voor haar leven. Malena is haar leven in Meerdijk niet meer zeker. Kort daarvoor zijn er twee aanslagen op haar geweest.

Ludo weet via Malena dat ene Maddie achter hem aan zit. Maar wie Maddie is, weet Ludo niet. Samen met Janine gaat hij op onderzoek uit. Maar het onderzoek mag niet meer baten. Steeds meer raakt Ludo kwijt, zijn bedrijf, zijn geld en ook zijn huis raakt hij kwijt. Totaal aan de grond moet Ludo geld aannemen van zijn zus. Hij woont daardoor tijdelijk in hotel de Rozenboom.

Wanneer er een veiling plaats vindt, komt Ludo's huis aanbod. Het bieden kan beginnen. Het ene bod na het andere vliegen voorbij. Maar het hoogste bod komt van een ongewenste gaste: Martine Hafkamp (Inge Iepenbug). Ludo en Janine zijn in shock wanneer zij Martine weer zien. Voor Ludo is het meer dan duidelijk: Maddie is in werkelijkheid Martine.

Ludo moet toezien hoe Martine zijn huis koopt. Nu Ludo alles kwijt is, is Martine dolgelukkig. Janine wil alles weten over het verleden tussen Ludo en Martine. Ludo kan niet anders dan alles bekennen. Hij weet nu dat Martine wraak op hem wil. Dat wraakplan is meer dan gelukt. Toch blijft Ludo proberen om overeind te blijven. Zijn schoonzoon Bing wil Ludo helpen.

Maar Bing is alles behalve oprecht. Ook hij wil wraak nemen op Ludo. Hierop besluit hij om samen te werken met Martine. Dat pakte helemaal verkeerd uit. Martine huurde iemand in om Bing neer te schieten. Wanneer dat gebeurd lijkt het erop alsof Ludo erachter zit. Meteen wordt Ludo opgepakt door Aysen. Martine heeft nu precies wat zij wil. Alles is tot in de kleinste detail voorbereid, zo lijkt het.

Toch heeft Martine één ding over het hoofd gezien. Haar dochter Sjors (Inge Schrama) gooide roet in het eten. Zij kwam achter de echte wraakplannen van haar moeder. In het begin steunde Sjors haar moeder, maar nu liep het helemaal mis. Sjors wilde alles recht zetten: zij wilde zichzelf aangeven bij de politie. Hierop nam Martine een drastisch besluit: zij wilde weer vluchten.

Martine besloot per helikopter te vluchten. Alle bewijzen tegen Martine waren bekend geworden. Martine nam video's op, waarin zij alles bekende. Kort daarna bezocht zij Ludo op in het ziekenhuis. Door alle stress in de gevangenis, kreeg Ludo een hartaanval. De confrontatie tussen Ludo en Martine zorgden ervoor dat Ludo bijna overleed.

Het plan was gelukt: Martine had haar wraak. Helaas betaalde zij wel een hoge prijs. Zij wist te ontkomen aan de politie. (Over dit deel van het afgelopen seizoen is een speciale GTST Zomer-blog over geschreven. Hierin stonden Sjors en Martine centraal. Lees deze blog hier nogmaals terug).

Nadat Martine uitbeeld verdween, keerde de rust bij Ludo terug. Ludo moest vanaf de grond weer beginnen. Samen met Janine probeerde hij om het beste uit het leven te halen. Zij besloten om samen te gaan wonen in een kleine woning in Meerdijk. Dit aangepaste leven leek Ludo en Janine wel te bevallen. De twee waren eindelijk samen en het leven leek nu positief te zijn.

Eindelijk konden Ludo en Janine genieten van hun familie. Het bedrijf van Ludo kreeg nieuw leven. Janine kon aan de slag bij haar dochter Nina. Niets stond het geluk van de familie Sanders meer in de weg. Het leek erop alsof Ludo en Janine samen sterker zijn geworden. Er was niets meer wat hen kon tegenhouden. Of misschien toch wel?

Tijdens een bijeenkomst over een AZC in Meerdijk gaat het snel mis. Net naar verschillende toespraken, besluit Ludo om Boks te verlaten. Net nadat hij vertrokken is, brak er brand uit in Boks. Janine was op dat moment nog aanwezig. In blinde paniek belt Janine met Ludo. Zij is bang dat haar einde nu nabij is.

Ludo besluit om direct terug te keren naar Boks. Voor zijn ogen ziet hij de brand in Boks. Buiten staan Nina naar de brand te kijken. Wanneer het voor Ludo duidelijk is dat Janine nog binnen is, gaat Ludo Boks binnen. Nina moet toezien hoe haar vader de brandende Boks binnen loopt. Zal Ludo op tijd bij Janine kunnen komen? De paniek op het gezicht van Nina is voelbaar.

Zal Ludo inderdaad op tijd bij Janine komen? Komen zij er zonder kleerscheuren vanaf? Zullen zij samen de brand overleven? Zal het geluk aan hun zijde zijn? Zullen zij ook hun familieleden in de armen kunnen sluiten? Dat zijn vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van GTST. De antwoorden op deze vragen zullen vanaf september langzaam maar zeker beantwoord gaan worden.

Volgende week is er weer een GTST Zomer-blog. Die zal dan in het teken staan van Rik en Aysen. Deze GTST Zomer-blog zal geheel in het teken staan van het plan om Jos (Bas Keijzer) in de val te laten lopen. Dit plan ging gruwelijk mis. Meer hierover is volgende week te lezen in de nieuwe GTST Zomer-blog.

Bekijk GTST op TVblik.nl/gtst